Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Türk milletinin soylu bir mirasın varisçileri olduğunu ve miraslarıyla gurur duyduğunu belirterek, evrensel bir değer olan Mevlana'yı Bilecik'te anmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını belirtti.

Bilecik Belediyesi tarafından Mevlana'nın 740. vuslat yıl dönümü nedeniyle "Bilecik Semada Buluşuyor" adlı anma programında Bilecikliler bir araya geldi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen anma programında, devrinin süper gücü olduğu halde gücünü dünya barışının sağlanmasında kullanan Osmanlı Devleti'nin geniş bir coğrafyada tesis ettiği barışın ne anlama geldiğinin bugün daha iyi anlaşıldığını söyledi.


Türk milletinin soylu bir mirasın varisçileri olduğunu ve miraslarıyla gurur duyduklarını ifade eden Yağcı, şöyle konuştu:

"Ecdadımıza her an ve her zaman sahip çıkıyoruz. Böylesine güzel bir suküt ilkliminde sevginin,  hoşgörünün, bütünlemenin, kardeşliğin,  adilce paylaştığı bir atmosferde “gel, ne olursan yine gel. İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da  yine gel.”sözlerindeki derin manayı  bugün çok daha idrak ediyoruz. Mevlana Celalettin Rumi’ni,n ilahi aşka kavuşmasını temsil eden 740. Vuslat gecesini simgeleyen böylesine müstesna gecede sizlerle hemhal olmanın gururunu yaşıyorum.  Mevlana bir gönül sultanıdır. Mevlana'yı sevmek, onu anmak, anlamak iyiliği, güzelliği ve ahlakı sevmektir. Mevlana insan sevgisine ve hoşgörüsüne dayalı bir hayat anlayışıdır. Hayatını insanlığın kurtuluşuna adayan, ömrü boyunca verdiği öğütler ile insanları doğruya davet eden Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Mevlana ilim ve sanatta üstün bir kişiydi. Yalnız başına bir sistemdir, bir hayat ve bir düzendir. Ahlakı, aklı, tavrı, idraki, ilmi, hikmeti, sevgisi davranışları ve her şeyi ile yüceliği öğreten bir ilim adamıdır. Mevlana bir veli hüviyetiyle gönüller coşturmuş, bir pir, bir mürşit olarak insan kalbini saflaştırmış, bir bilgi kaynağı olarak insan aklını nur ile yıkamış, akıl ve gönülleri kirden kurtarmış, gelmiş geçmiş tüm peygamberlerin temsilcisi olmuştur. O, hiçbir şeyi inkar etmez ama her şeyi bütünleştirir ve sevdirir. Mevlana Hazretleri hiç kimseyi ayrı görmez. Çünkü O, her şeyin Allah'ın zuhuru ve tecellisi olduğunu bilir ve bunu insan gönlüne ve insan hal olarak yansıtır."

Yardımcı Doç. Dr. Muhammed Emin Kutlu'nun sohbetiyle devam eden anma programı, Konya Sema Topluluğu Musiki Grubu'nun konseri, Konya Sema Topluluğu'nun semazen gösterisi ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.

Anma programına, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.






Editör: TE Bilişim