2009 seçimlerinde Bilecik merkezde AK parti ile kafa kafaya seçim geçiren ve 111 oy ile seçimi kaybeden CHP, 2014 yerel seçimlerinde hezimete uğrayarak Bilecik merkez ve il genelinde 3. Parti durumuna düştü.

Genel anlamda ve partililer tarafından bunun nedenleri aranırken, akıllara bundan 9 ay önce İlçe Başkanı iken il başkanı ile kavga ederek istifasını veren CHP eski Merkez İlçe Başkanı Muhittin Demirci’nin gazetemize verdiği açıklama da ortaya attığı iddia geldi.

CHP eski İlçe Başkan Muhittin Demirci,  CHP’nin alacağı bu hüsranı 9 ay önce tahmin etmiş ve bunu mevcut İl Başkanı Av. Çağatay Karaahmet’e bağlamıştı. O günlerde gazetemize röportaj veren Muhittin Demirci, “mevcut İl Başkanı ile bu iş yürümez” demişti.

Demirci, bu açıklamasının ardından seçme ve seçilme hakkının elinden alınması ve partiden ihraç edilmesi için disipline sevkedilmiş, seçme seçilme hakkı iptal edilemeyen Muhittin Demirci, İl Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilmişti.

Ankara CHP Yüksek Disiplin Kurulu’na kadar ulaşan bu ihraç Muhittin Demirci’nin Kurula verdiği savunma sonrası iptal edilmiş ve Muhittin Demirci’nin üyeliği devam etmişti.

Partiye zarar gelmemesi için uzun süre sessizliğini koruyan ve ihracına ilişkin sorularımızı cevaplandırmayan Muhittin Demirci, CHP’nin adayı Dr. Sungur Turan’a destek vermek için seçimlerden birkaç gün önce yapılan CHP birlik ve beraberlik yürüyüşünde katılarak ne kadar partiye bağlı olduğunu göstermişti.

Demirci’nin 27 Mayıs 2013 tarihli Yarın Gazetesi’ne verdiği röportajı aynen yayınlıyoruz.

MEVCUT İL BAŞKANI BU İŞ YÜRÜMEZ

CHP eski Merkez İlçe Başkanı Muhittin Demirci istifasına ilişkin aldığımız çarpıcı açıklamalarda kendisini partinin önünü açmak için feda ettiğini ve istifalarının İl Başkanı ve yönetimine tepki olduğunu belirtti. Partinin önünü açmak için kendisini ve yönetimini feda ederek istifa ettiklerini vurgulayan Demirci, Gençlik Kolları Başkanı Didem Gültekin’in bardağı taşıran son damla olduğunu esas tepkilerini İl Başkanı Av. Çağatay Karaahmet’e gösterdiklerini belirterek, bu il başkanı ve yönetimi ile işin yürüyeceğine ve CHP’nin başarılı olacağına inanmadığını ifade etti.

‘Bu İl Başkanı ile CHP Bilecik’te başarılı olamaz’

İl Başkanı Av. Çağatay Kararahmet ile görüş ayrılıklarına vardıklarını, partinin büyümesi iktidara gelmesi için yerelde var güçleri ile çalıştıklarını fakat aynı hassasiyeti İl Başkanı ve il yönetiminden göremediklerini belirten Demirci, İl Başkanı’nın hiç sözünde durmadığını söyledi.

Görüş ayrılıklarının en sonuncusunun Gençlik Kolları Başkanı Didem Gültekin’in partililere oy veren seçmene ve eski Milletvekili Yaşar Tüzün’e yaptığı saygısızlığa göğüs germesi olduğunu belirten Demirci, Gençlik Kolları Başkanı Gültekin’in bardağı taşıran son damla olduğunu, esas tepkilerinin ve istifa etmesi gerekenin İl Başkanı Av. Çağatay Karaahmet ve yönetiminin olduğunu söyledi. Demirci, buna tepki olsun diye partinin önünü açmak için istifa ettiklerini fakat bunu anlayacak zihniyetleri ortada pek göremediğini de ifade etti.

‘Bozüyük’ten medet bekliyor’

İl Başkanı Av. Çağatay Karaahmet’in istifalarını verdikleri gün haberi olmasına rağmen soluğu Bozüyük’te aldığını öğrendiğini söyleyen Muhittin Demirci, ‘biz o gün saat 18:30’de istifa dilekçelerimizi verdik ve İl Başkanı’na bu iletildi. İl Başkanı bize gelip neler oluyor, neden istifa ediyorsunuz diye soracağına Bozüyük İlçe Başkanı’nın yanında soluğu alıyor ondan medet umuyor. Bizim istifalarımızı verdiğimiz saatlerde İl Başkanı Bozüyük İlçe Başkanı’nın yanına gittiği ve o gece de beraber oldukları duyumu da bana gelen bilgiler ardasındadır. Biz merkez ilçeyiz ve sorunlarımızı konuşarak aramızda halletmeliydik fakat İl Başkanı hep bizden kaçtı, sözünde durmadı, bardağı da taşırdığı için tepki olarak istifa ettik’ dedi.

‘Yeni seçilecek ilçe yönetimi de bu İl Başkanı ile anlaşamaz’ 

Muhittin Demirci, ‘şimdi geçici yeni yönetim oluşturulabilmek için partililerle görüşüyorlar. 5 kişilik oluşturulmak istenen yeni yönetim 1 ay içerisinde seçime gidecek ve yeni yönetim ve başkan seçilecek. Fakat yeni yönetim ve başkan hangi partilimiz olursa olsun İl Başkanı ile anlaşması zordur, hep beraber bunu göreceğiz bizde sıkıntı yoktu biz patimiz yüceltmek ve büyütmek için yönetimdeki arkadaşlar ile  gece gündüz demeden var güzümüzle çalıştık asıl sorun İl Başkanı ve yönetimdedir. Tüm partililerimiz ve kamuoyu bunu zaman içerisinde görecektir. Yaşananlara ilişkin önümüzdeki günlerde daha detaylı yapacağım basın açıklamasıyla partililerim ve kamuoyunu bilgilendireceğim’ dedi.

Editör: TE Bilişim