Son günlerde İYİ Parti’de yaşanan hareketlilik sonucunda partideki yönetim kurulu üyelerinden 10 kişinin istifa ettiği ve bu çerçevede mevcut İl Başkanı Halil Şahin’in de başkanlığının düşürüldüğü öğrenildi.

Temmuz 2020’de gerçekleşen İYİ Parti 2.Olağan İl Kongresi’nde İl Başkanlığına aday olan Halil Şahin, rakibi Mehmet Yılmaz’a fark atarak başkanlık koltuğuna oturmuştu. Halil Şahin’in İl Başkanı seçilmesinin ardından rakibi destekleyen üst düzey yöneticilerin hazımsızlık yaptıkları ve bu noktada Halil Şahin’i görevden düşürmek için harekete geçebilecekleri iddialar arasında yer almıştı.

Aradan geçen bir yıl gibi bir sürenin ardından Kongrede İl Başkanlığını kaybeden bu kişilerin çeşitli ayak oyunları ile yönetimin içinden istifaları gerçekleştirdiği iddia edilirken, İYİ Parti’de demokrasinin havada kaldığı ve seçimle gelen başkanın görevden düşürüldüğü görüldü.

Bu istifaların arkasında eski Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ve eski İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Gürses’in olduğu farklı bir iddia olarak ortaya atıldı.

Yine iddia o ki; önceki akşam Halil Aydoğdu ve Ahmet Gürses’in de aralarında bulunduğu ilçe başkanları birlikte toplantı yapıldığı ve yeni il başkanı belirleme çalışmalarına girişildiği öne sürüldü.

Bu konu hakkında görevden düşürülen İYİ Parti İl Başkanı Halil Şahin’in yakın zaman içerisinde basın açıklaması yapması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim