Gökay Şimşek

Mefro Wheels (Tekersan) ve Demisaş Döküm Emaye Sanayi Fabrikalarında örgütlü olan DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye işçiler Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yapılan grup toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması sebebiyle iş yerlerinde eylemlerini artırarak sürdürüyor.

“İçinden geçtiğimiz olağanüstü koşullara güvenmeyin”

Sendikalı işçiler işyerlerinde yaptıkları protestolarla eylemlerinin her geçen gün dozunu gittikçe artırırken, Birleşik Metal İş Sendikası Bilecik Bölge Temsilcisi Recai Büyükbeyhan, MESS’i uyararak “içinden geçtiğimiz olağanüstü koşullara güvenmeyin. Fiili ve meşru hakkımızı her koşulda kullanacağız” dediği açıklamasında şunları ifade etti:

“Türkiye metal sanayicileri sendikası (MESS) ile sendikamız Birleşik Metal iş arasında yapılan, gurup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından, iş yerlerimizde başlayan eylemler artırarak sürdürmekteyiz.

2017 yılı içerisinde üretim rekorları kıran büyük bir ölçüde büyüme gösteren metal iş kolunda yüzde 3.20 gibi gülünç zam teklifi, üç yıllık toplu sözleşme dayatması, ikramiyelerin fiili çalışmaya dayalı olması kabul edilir değil. Büyüme içerisinde toplu sözleşmeleri geriye götürmek bizi yok saymaktır. Biliyorsunuz 2014 yılı yaptığımız gurup toplu iş sözleşmesinde grev kararları alınmıştı. En büyük sebebi de biz çalışanların üç yıllık toplu sözleşmeye karşı durmamızdır. Bütün bu olumsuzluklara rağmen biz işçiler birlik beraberlik içerisinde mücadele ateşini yükselterek eylemlerimize kararlılık içerisinde devam edeceğiz. Bizler işverenlerden iş yerlerinin tapusunu istemiyoruz. İnsana yakışır çalışma şartları, insanca yaşanır ücret talep ediyoruz.

İşverenlere de buradan sesleniyoruz, içinden geçtiğimiz olağan üstü koşullara güvenmeyin. Fiili ve meşru hakkımızı her koşulda kullanacağız.

Biz işçiler bütün değerlerin yaratıcısı olduğu halde açlık ve yoksulluk sınırlarında, yaşamaya mahkum edilen, nüfusun büyük bir çoğunluğunu oluşturan işçiler olarak bunu hak etmiyoruz. Gün sermayenin dayatmalarına karşı ayağa kalkma, tepkimizi ortaya koyma günüdür.

Yaşasın işçilerin birliği, yaşasın DİSK, yaşasın Birleşik Metal-İş.”

Editör: TE Bilişim