Birleşik Metal-İş Sendikası Eskişehir Şube Sekreteri Recai Büyükbeyhan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası(MESS) ile devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin sonuçlandığını belirtti.

Konuya ilişkin Büyükbeyhan yapmış olduğu yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sendikamız ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası(MESS) arasında sürdürülen ve 31 işletmeyi kapsayan Grup Toplu İş Sözleşmesi 12.01.2022 tarihinde anlaşma ile sonuçlandı.

MESS’in daveti üzerine sendikamızın başkanlar kurulu toplu iş sözleşmesi müzakerelerine devam etmek üzere MESS genel merkezine gitmiş ve Grup Toplu İş Sözleşmesi 02:30 itibari ile üyelerimizin talepleri doğrultusunda yeni kazanımlar ve önemli haklar sağlanarak bağıtlanmıştır.

Yapılan anlaşma ile birlikte;

Ücret zamlarında;

• 1. altı ay için yüzde 10 ücret zammı ardından seyyanen 3,70 ücret zammı sağlanmıştır.

• 2. altı ay için ücretlere %30 ücret zammı toplu iş sözleşmemizde yer aldı. Eğer 6 aylık enflasyon %30 geçerse enflasyon oranında ücret zammı gerçekleştirilecek.

• 3. ve 4. Altı aylar için enflasyon artışı gerçekleştirilecek.

Bu anlaşma ile ücret artışı ilk altı ay için MESS ortalamasına %27,44 yıllık olarak %65,67 olarak gerçekleşmiştir.

• Sosyal ödeme ve ödeneklere ilk yıl için %35 artış sağlanmıştır. Kurban bayramı ödeneği %75 oranında arttırılmıştır.

• Bu Ocak ayında ve 2023 Ocak ayında net 400 TL alışveriş çeki verilmesi toplu iş sözleşmemizde yer aldı.

Başta üyelerimiz olmak üzere tüm metal işçilerinin vermiş olduğu mücadeleyi kutluyor, imzalanan toplu iş sözleşmemizin tüm metal işçilerine, işyerlerine, ülkemize ve işçi sınıfımıza hayırlı olmasını diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim