Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler, kıdem tazminatları için, 3 Mart günü Bilecik’te eylem yapacak.

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Merkezi, kıdem tazminatına sahip çıkmak adına alanlara inme kararı aldı. Bu karar doğrultusunda Bilecik’in de içinde olduğu bir çok ilde eylem gerçekleştirilecek.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler, kıdem tazminatları için, 22 Şubat Pazartesi gününden itibaren, 15 Mart'a kadar çeşitli illerde hergün alanlara çıkacak.

Birleşik Metal-İş'ten yapılan açıklamada, “AKP Hükümetinin meclise sevk ettiği özel istihdam büroları eliyle işçi kiralama adı altında köleleştirme ve yeni esnek çalışma modellerini içeren yasa tasarısına, hazırlıkları devam eden ve kısa bir süre içerisinde Meclise geleceği açıklanan kıdem tazminatının tasfiyesini içeren saldırılara karşı sendikamız, Genel Kurulda aldığı karar doğrultusunda eylemliliklerini sürdürmektedir.

Bu doğrultuda, organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere, örgütlü olduğumuz fabrikaların bulunduğu bölgelerde veya şehir merkezlerinde vardiya çıkışlarında yürüyüşler ve basın açıklamaları aşağıdaki program çerçevesinde planlanmıştır” denildi.

Açıklamaya göre, 22 Şubat Pazartesi günü İzmir'de başlayacak yürüyüş ve basın açıklaması eylemleri, ay sonuna kadar Bursa'nın farklı bölgeleri ve Gebze'de sürecek.

Birleşik Metal-İş'in kıdem tazminatı eylemleri, 1 Mart günü Eskişehir'de başlayacak ve 15 Mart'a kadar, hergün sırasıyla, Bilecik, Mersin, Hatay – Dörtyol, Çorlu, İzmit, Konya, Kırşehir, Manisa, Düzce ve Bursa-Orhangazi'de devam edecek.

 

Editör: TE Bilişim