Bozüyük'te boş bir arazide, içinde silah ve el bombaları bulunan bir kutuda parmak izi olduğu iddiası ile yargılanıp 3 buçuk yıl hapis yatan eski MHP İl Başkanı Mesut Tekin, itirazı sonucu yeniden yargılandığı davada beraat etti. Mahkeme, davanın 6 Nisan’da görülen 2. duruşmasında Tekin’in “eksik yargılandığı” gerekçesiyle beraatına hükmetti.

2006 yılında Bozüyük’te boş bir arazide oynayan 2 çocuk, içerisinde 5 adet el bombası ve bir adet Kalaşnikof marka tüfek olan iki kutu bulmuş, MHP eski İl Başkanı Mesut Tekin mühimmat dolu bu kutulardan birinin üzerindeki bantlarda parmak izi olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı. Tekin’in “seçim çalışması sırasında astığı afişlerdeki bantların kendisine tuzak kurmak için kullanılmış olabileceği” yönündeki savunması mahkemenin kararında etkili olmamış ve Tekin, suçlu bulunarak cezaevine gönderilmişti.

Mesut Tekin, geçtiğimiz yıl tutuklu bulunduğu davanın yeniden görülmesi yönünde mahkemeye dilekçe sunmuş, bunun üzerine 28 Ekim’de hakkındaki infaz kararı durdurulmuştu. Tekin’in itirazı sonucu yeniden başlanan davada, mahkeme ilk kez mühimmatı bulan çocukların ve teslim alan polislerin ifadelerini alıp, kutuların bulunduğu yerde keşif yaptı.  Mahkeme heyeti davanın 2. duruşmasında, “Mesut Tekin aleyhinde delil üretildiği kanaati oluştuğunu” ifade ederek “eksik yargılandığı” gerekçesiyle oybirliğiyle beraatına ve “sorumluların bulunması için soruşturma açılmasına” hükmetti. Bu karar sonucunda Mesut Tekin 10 yıllık hukuk mücadelesini kazanmış oldu. 
Editör: TE Bilişim