Korkmaz Kesik

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, İK11 Platformu ve İŞKUR İl Müdürlüğü İşbirliğiyle Mesleki Yeterlilik Belgesi, Sınav ve Belgelendirme Süreci, Belge Zorunluluğu Olan Akredite Meslekler, MYK belge zorunluluğu kapsamında ceza ve teşvikler ve diğer konular hakkında Mesleki Yeterlilik Belgesi Bilgilendirme Semineri düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, “25 Mayıs 2015 tarih ve 29366 sayılı Resmi Gazete’de “Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ” yayımlanmış olup, Tehlikeli ve Çok Tehlikeli işlerden olan, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan mesleklerde, Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler tebliğin yayımlandığı tarihten sonra on iki ay sonra (25 Mayıs 2016 tarihinden sonra) çalıştırılamayacaklardır.

Bu konudaki denetimler iş müfettişlerince yapılacak olup, tebliğ hükümlerine aykırı davranan işveren ve işveren vekillerine her bir çalışan için 500,00 TL (beşyüzTL) idari para cezası uygulanacaktır.

Çalışanlarına bu belgeyi alan/aldıran firmalar SGK katılım payından 1 yıl (48 aya kadar) muaf olup, Sınavı başarı ile geçen firma çalışanlarının belge masraflarının bir kısmı İŞKUR kanalıyla devlet tarafından karşılanacaktır.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası, İK11 Platformu ve İŞKUR İl Müdürlüğü İşbirliğiyle Mesleki Yeterlilik Belgesi, Sınav ve Belgelendirme Süreci, Belge Zorunluluğu Olan Akredite Meslekler, MYK belge zorunluluğu kapsamında ceza ve teşvikler ve diğer konular hakkında Siz değerli üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla 19 Ekim 2015 Pazartesi günü saat 14.00’da Odamızda MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ Bilgilendirme Semineri yapılacaktır.

Bilgilendirme Seminerine katılım ücretsiz olup, katılmak isteyenlerin 16 Ekim 2015 Cuma günü saat 17.00’a kadar Odamıza kayıt yaptırmaları önemle rica olunur.

 

Saygılarımızla” denildi.

 

Editör: TE Bilişim