T.C Milli Eğitim Bakanlığı ile T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Mesleki ve Teknik eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

       İmzalanan bu protokolün amacı, sanayi sektöründe meydana gelen gelişmeler ile eğitim sisteminin eşgüdümünü sağlamak, sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü ihtiyacını karşılayarak istihdama katkıda bulunmak.

       Bu protokol kapsamında yürütülecek faaliyetler arasında Organize Sanayi Bölgelerine Mesleki Eğitim Merkezi Büro kurulması mesleki eğitim programının yaygınlaştırılması eğitim öğretime katılımların arttırılması ve mezun öğrencilerin istihdama katkı sağlaması gibi bir çok faaliyet bulunmakta.

       Yukarıda bahsedilen faaliyetler kapsamında Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi idari binasında mesleki eğitim merkezi irtibat bürosu oluşturuldu. Türkiye genelinde 255 organize Sanayi Bölgesinde oluşturulan irtibat bürolarının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzaktan katılımı ile eşzamanlı olarak tüm Türkiye'de gerçekleştirilirken, Bozüyük'teki açılış töreni de İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir, Organize Sanayi Bölgesi Müdür Yardımcısı Ramazan Karabenli, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şinasi Kaplan ve Meslek Lisesi Müdürleri nin katılımı ile gerçekleştirildi.

       Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü koordinatörlüğünde Bozüyük' te hizmet veren tüm fabrikaların teknik eleman ihtiyacı karşılanırken, “Bozüyüklü gençlere de yeni bir istihdam sahası açılmasına katkıda bulunması ve açılan irtibat bürosu ile yapılan protokolün ülkeye, millete ve Bozüyük’e hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” görüşlerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim