Geçtiğimiz Ağustos ayı sonunda yüksek rakama ihale edilen tuvalet ihalesini alan işletmecinin teminatı yakması ve sözleşmeyi imzalamaması nedeni ile iptal edildiği öğrenildi.

İstiklal Mahallesi Şerif Paşa Caddesinde bulunan tuvalet ihalesine 8 kişi katılırken, ihaleye 300 TL muhammen bedeli belirlenmişti. Ali Ahmet Zengin aylık kira bedeli 5 bin 800 TL gibi yüksek bir rakam tuvalet işletmesini 3 yıllığına kiralamayı hak etmişti. Ancak ihale bedelinin yüksek rakamda olması sebebiyle Zengin’in sözleşmeye zamanında imza atmaması sebebiyle ihale iptal oldu. 

Zengin’in yüksek rakamlar yüzünden teminatı yakarak sözleşmeye imza atmaması sonrasında iptal olan tuvalet ihale yeniden önümüzdeki günlerde yeniden yapılacak.

Mülkiyeti Bilecik Belediyesine ait 40 iş yeri açık teklif usulü ihaleye çıkarılmış ve İhaleye çıkartılan 40 iş yerinden 15 iş yeri kiralanırken, en büyük ve en yüksek rakamsa 5 bin 800 TL. ile şehir içindeki tuvaletlere olmuştu. İstiklal Mahallesi Şerif Paşa Caddesinde bulunan tuvalet ihalesine 8 kişi katılırken, ihaleye 300 TL muhammen bedeli belirlendi. Fiyat yükseldikçe ihalede 3 kişi kalmış, Melih Kahraman, Ahmet Zengin ve Aysa İnşaat son 3'e kalırken 12'nci turda komisyon açık ihaleyi durdurup, kapalı zarf usulü olan yazılı teklife geçilmişti. Kapalı tekliflerde aylık kira bedeli olarak Melih Kahraman 4 Bin 800 TL, Aysa İnşaat 4 Bin 700 TL ve Ali Ahmet Zengin 5 bin 800 TL olarak fiyat vermişti. Yasa gereği en yüksek teklifi veren mevcut işletmeci Ali Ahmet Zengin, aylık 5 Bin 800 TL'ye 3 yıllığına tuvaleti kiralamıştı.

 Kamuoyunda bir tuvalete bu kadar kira bedeli olur mu düşüncesi konuşulurken ihale havasına giren ve çıktığı rakamın farkına bile varmayan mevcut işletmeci Ali, Ahmet Zengin durumun farkına vardı ve teminatını yakarak sözleşmeyi imzalamadı.  İhaleyi kazanmasına rağmen sözleşmeyi imzalamayan Ali Ahmet Zengin’in yasa gereği tekrar giremeyeceği tuvalet ihalesini Bilecik Belediyesi önümüzdeki günlerde yeniden yapacak.

 

Editör: TE Bilişim