İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Yönetim Kurulu Üyeleri, ilimizdeki mermer sektörünün temsilcileri ile biraraya gelerek istişarelerde bulundu.

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, Bilecik Mermer ve Granit Sanayicileri Derneği Başkanı Turgut Özen başta olmak üzere İMMİB Yönetim Kurulu üyeleri ve ilimizdeki mermer sektörünün temsilcilerinin de katıldığı toplantı, Bilecik New Point Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda, 2017 yılının değerlendirilmesi, 2018 yılındaki hedefler ve bölgedeki sorunlar masaya yatırıldı.


 

ÖZEN’DEN DÖNMEZ’E TEŞEKKÜR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bilecik Mermer ve Granit Sanayicileri Derneği Başkanı Turgut Özen, yapılan toplantıyla mermer sektörünün bugünü ve yarını hakkında değerlendirmelerde bulunacaklarını kaydetti.

Bilecik mermer piyasasının önemli bir ihracat potansiyeli olduğunu belirten Özen, mermerin Bilecik ekonomisine büyük katkısı olduğunu ancak ilimizin mermerin kullanımı konusunda teşvik edilmesi gerektiğini de dile getirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez’ in de Bilecik için çok önemli bir şans olduğunu söyleyen Özen, özellikle mermer sektörüne yaptığı desteklerden dolayı Dönmez’e teşekkür ettiğini belirtti. Kendisi de Bilecikli olan Dönmez’in memleketini sahipsiz bırakmadığını ve gelişimi açısından birçok destek verdiğini hatırlatan Özen, Dönmez’in her fırsatta Bilecik mermercileri ile istişare içinde olduğunu kaydetti.

DİNÇER: “BİLECİK DOĞALTAŞ ALANINDA EN ÖNEMLİ ŞEHİRLERİMİZDEN BİR TANESİ

İMMİB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer ise Doğaltaş alanında en önemli şehirlerden birisi olan Bilecik’in ihracata da çok büyük katkılar sunduğunu dile getirdi.

Çok ciddi firmaların Bilecik’te faaliyet gösterdiğini söyleyen Dinçer, “Bilecik doğaltaş alanında en önemli şehirlerimizden bir tanesi. Çok ciddi firmalar burada ciddi üretimler yapıyorlar. Burada ileriye doğru artı olarak ne katabiliriz, çimento fabrikalarında kullanılmak üzere mermer ocaklarımızdaki artıklarımızı çimento fabrikalarında nasıl değerlendirebiliriz Bilecik için bu çok önemli. Çimento tesisleri var burada. Yeni kurulacak olanlar da var. Bunlara bu hammaddeyi sağlamamız gerekiyor.

Bilecik mermeri dünyaca tanınmış önemli mermerlerden bir tanesi. Bilecik’in doğaltaş sektöründeki yeri çok önemli ve ihracatımıza da çok büyük katkıları var. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin de çok sayıda üyesi Bilecik’te faaliyet göstermekte. Dolayısıyla Bilecik ve Bursa bizim için çok önemli iki ilimiz. Çok kaliteli mermerlerini tüm dünyaya satıyorlar. Hepsine de sektörümüze sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği olarak önem verilen konular arasında sektöre yeni pazarlar oluşturmak ve markalaşmaya yönelmek olduğunu kaydeden Dinçer, birim fiyatların yükseltilmesine vesile olması dolayısıyla markalaşmaya önem verdiklerini ifade etti.

Blok ve işlenmiş mermer satışının bir arada yürümesinin ekonomiye önemli katkılar da sağlayacağını belirten Dinçer, bir diğer önem verdikleri konunun ise maden izinlerinin geç çıkması dolayısıyla üretim ve ihracattaki düşüş olduğunu belirtti.

Dinçer, “bu konular üzerine bugüne kadar neler yaptık, bundan sonra neler yapacağız bu konuları görüşeceğiz. Hayatımız maden diyoruz. Hayatımızın her noktasında madenlerin olduğunu tüm kamuoyuna duyurmalıyız ki madenlerin işletilmesindeki bakış açısını olumlu yönde etkileyelim. Bu konular hakkında da bilgi vereceğiz”dedi.  

Konuşmaların ardından yemekte sektörün 2017 yılı değerlendirilirken, 2018 yılı hedefleri konuşuldu.

Editör: TE Bilişim