İlimizin ve Bilecik TSO’nun Merkezi Finans İhale Birimi ve Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığınca desteklenen ilk projesi olan ‘’Mermere Kadın Eli Değerse’’ isimli proje, ön eleme aşamasını başarı ile tamamlayarak nihai değerlendirme sürecine girdi.
 Bu süreç sonrasında projenin başarılı olması halinde ilimizde ikamet eden 80 kadın mermer sektöründe istihdam edilecek.

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı kapsamında ‘Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi’ başlıklı hibe programına Bilecik TSO tarafından yapılan proje başvurusu başarılı bulunarak ön incelemeyi geçti ve nihai değerlendirme sürecine girdi.

Çocuklara kreş desteği

İlimizin ihtiyaç ve sorunları dikkate alınarak hazırlanan projede; ilimizde ikamet eden 80 kadının alacakları temel beceri eğitimleri, teknik ve mesleki eğitimler, kişisel gelişim ve sosyal entegrasyon eğitimleri, uygulamalı girişimcilik ve uygulamalı iş başı eğitim programları ile mermercilik sektöründe istihdam edilebilmeleri sağlanacak. Proje süresi boyunca projenin faaliyet ve organizasyonlarına katılımın etkin biçimde sağlanması için hedef grubu olan kadınların çocukları için kreş ve yuva oluşturularak hem etkin bir proje dönemi geçirilmesi hem de çocukların eğitilmesi amaçlanıyor.

Girişimci kadınlar yaşam koçu desteği

Proje süresi boyunca kadınların iş gücü piyasalarında ve sosyal yaşamlarında daha başarılı bireyler olmaları için Kariyer Danışmanlığı ve Yaşam Koçluğu hizmeti de sunulacak. Yukarıdaki sıralanan etkinliklere ek olarak, proje süresi boyunca gerçekleşecek olan ve proje faaliyet takviminde detayları yer alan, hedef grup ve sektöre katkı sağlayacak yaklaşık 30 farklı faaliyet bulunuyor. Toplamda 12 ay sürecek olan projede yapılacak olan etkinliklerin ve proje faaliyetlerinin hedef grubu olan 80 kadına, ilimize ve mermercilik sektörüne daha etkin hizmet edebilmesi amacı ile Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi UZUN’un ev sahipliğinde ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerinin katılımı ile bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda proje hakkında fikir alış verişi yapılarak projenin nihai amaç ve hedeflerine hizmet edecek faaliyet ve etkinlikler tanımlandı. Yapılan toplantıda alınan kararlar çerçevesinde kurum tarafından projenin son aşaması olan tam başvuru formu ve ekleri titizlikle hazırlanarak ilgili bakanlığa sunudu.

Uzun: “Kadınlar için üzerimize düşeni yapmak istiyoruz”

Konuyla ilgili açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi UZUN, “Türkiye’de kadın istihdamı sektörel olarak düşme eğilimi göstermektedir. Kadın işgücü oranının azımsanmayacak büyüklükte olması, kadınların çalışma yaşamı, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, siyaset ve sivil toplum örgütleri gibi genel olarak toplumsal yaşama katılım sağlayan bütün alanlarda olmaları mecburiyetini getirmektedir.

Toplumsal cinsiyet veya ayrımcılık gözetmeksizin, işgücü piyasalarına, gelir getirici faaliyetlere, eğitim ve öğretim imkânlarına ulaşımlarında kolaylık sağlamak adına bu gibi sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek temel prensiplerimiz haline gelmiştir.

TOBB Başkanımız Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun 30 Aralık 2015 tarihinde Odamız tarafından düzenlenen Ödül Töreni Programı ziyaretinde gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında da üzerinde önemle durduğu konulardan biri kadınların daha küçük yaşlardan itibaren girişimci ruhu ile yetiştirilmeleri ve mutlaka iş hayatı içinde bulunmaları gerekliliği olmuştur.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu doğrultu da geleceğimizi şekillendirecek yeni nesillerin yetişmesinde en büyük rolü üstlenen kadınlarımıza bu projelerle destek olmak, daha refah bir ortam sağlamak adına üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.

Ayrıca İlimiz adına bu kapsamda sunulan ilk proje olması ve projemizin ön elemeyi geçmiş olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu projenin başarılı olması ile İlimizde yeni projelerin sunulması adına da örnek teşkil edeceğini ümit eder, projemizin İlimize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim