Gamze Elmas



Bilecik mermerinin tanıtılması ve marka değerinin arttırılması için, 2-14 Eylül tarihlerinde dünyaca ünlü tasarımcı ve sanatçıların katılımıyla “Şehir, Mermer ve Nesneler” etkinliği düzenlenecek. Etkinlikte, sanatçıların Bilecik mermeri kullanılarak yapacakları eserler sergilenecek ve mermer sanatla buluşacak. İki hafta sürecek etkinlikle, Bilecik mermerinin ulusal ve uluslararası pazarda tanıtılması ve bilinirliğinin artırılması amaçlanıyor.



Ülke ekonomisinde önemli yer tutan mermer sektörünü geliştirmek için Bilecik TSO ve BEBKA işbirliğiyle uzun zamandır çalışmalar yürütülüyordu. Bilecik’in mermer ile tanıtılmasına destek olmak amacıyla yürütülen çalışmaların sonunda, geçtiğimiz Perşembe günü BEBKA Bilecik Yatırım Destek Ofisi’nde “Şehir, Mermer ve Nesneler” etkinliğinin 3’üncü toplantısı yapıldı. Toplantıya Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Osman Keleş,   BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, BEBKA Birim Başkanı Jülide Alan,  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük MYO Müdürü Yrd. Doç Dr. Murat Yurdakul, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Prof. T. Fikret Uçar, Anadolu Üniversitesi Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Mumcu Uçar, Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden Öğr. Gör M. Emin Arslan, Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden Arş. Gör. Barış Derviş, Outwork firmasından Mehtap Taştemel, Anıl Matur, Ufuk Oğhan, BEBKA, Eskişehir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü, Engin Yüksel, BEBKA, Uzman, Feyza Yapar, BEBKA Bilecik Yatırım Destek Birimi, Buğra Kanmaz ve tasarımcı Selin Koşağan katıldı.



Toplantı sonunda “Şehir, Mermer ve Nesneler” etkinliğinin program taslağı belirlendi. Buna göre; Şehir, Mermer ve Nesneler etkinliği dünyaca ünlü tasarımcı İsmail Öklügil, Demirden Design, Heykeltıraş Doç. Rahmi ATALAY ve diğer tasarımcı ve heykeltıraşların katılımıyla 2 Eylül 2015 Çarşamba günü “İlham Gezileri” ile başlayacak. İlham gezileri kapsamında tasarımcılar, heykeltıraşlar ve akademisyenler ve tasarım gurubu öğrencileri, ilimiz merkez ve ilçelerindeki tarihi yapıları ve mermer işletmelerini ziyaret edecek. 3 Eylül 2015 Perşembe günü düzenlenecek ilham toplantısında ise, gerçekleştirilen ziyaretler sırasında yapılan gözlemler paylaşılarak, mermerle ilgili çalışılacak nesneler ve objeler belirlenecek. 4 Eylül – 14 Eylül 2015 tarihleri arasında ise tasarım ekipleri Bilecik mermerini kullanarak farklı şehir mobilyaları ve objeleri tasarlayacaklar. Tasarlanan şehir mobilyaları ve objeler İlimizde farklı mekânlarda sergilenerek halkla bütünleşmesi sağlanacak. Etkinlik sonunda gerçekleştirilecek Mermer Zirvesi ile yapılan çalışmalar anlatılarak etkinlik sonlandırılacak. Ayrıca, etkinlik kapsamında gerçekleştirilen tüm çalışmalar kayıt altına alınarak film ve kitap haline getirilecek, ulusal ve uluslararası fuar ve organizasyonlarda sergilenerek Bilecik’in ve Bilecik mermerinin tanıtımına katkıda bulunulacak.

 

Editör: TE Bilişim