Cuma günü Serkan Cömert’e (30) ulaşamayan nişanlısı meraklanarak Cömert’in iş arkadaşına haber verdi. Cömert’i kontrol etmek için evine gelen arkadaşı komşularla birlikte kapıyı açtı. Cömert’i evde hareketsiz bir biçimde yerde yatarken bulan arkadaşı, hemen polis merkezine ve ambulansa haber verdi. Ancak genç polis memuru için artık çok geçti.

Olay yerine gelen sağlık görevlileri Cömert’in durumunu kontrol ettiler ve polis memurunun hayatını en az 4 saat önce kaybettiğini belirlediler. Otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Cömert’in cenazesi, burada yapılan incelemenin ardından yeniden Bilecik’e geldi.



Geçirdiği kriz sonucu hayatını kaybettiği kesinleşen polis memurunun Türk Bayrağı’na sarılı cenazesi, Bilecik Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Ankara’nın Polatlı ilçesine gönderildi. Henüz 2 yıllık polis olan ve ilk görev yeri Bilecik’te bir meslektaşıyla birlikte aynı evi paylaşan Cömert’in cenazesinde babası Ahmet Cömert ayakta durmakta zorlanırken, bazı meslektaşları gözyaşlarını tutamadı. Törenin ardından çok sayıda polis memuru Cömert’in babasının elini öpüp başsağlığı diledi.


Cömert için düzenlenen törene; Bilecik Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Halil İbrahim Aktepe, Bilecik Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanı Albay Mehmet Yiğit, Emniyet Müdür Yardımcıları ve Cömert’in çok sayıda meslektaşı katıldı. 




Editör: TE Bilişim