Cafer Elmas

Dün gece saat 10:30 sularında Gazipaşa Mahallesi Leylak Sokak’ta bir erkek öğrenci yurdunda adeta can pazarı yaşandı.  Yurtta  çalışan amcasının yanına maç seyretmek için giden İbrahim Kılıç mutfağa su doldurmaya gitti. Bu esnada kıyma makinasını farkeden meraklı genç nasıl çalıştığına bakmak isterken makinayı çalıştırdı ve o anda sağ elini kıyma makinasına kaptırdı.

Parmaklarının kıyma makinasının burgusunun aralarına girdiği anlaşılan gence ilk önce olay yerine gelen 112 acil ambulans ekipleri müdehale etti. Ardından çağırılan AFAD ekipleri İbrahim Kılıç’ın elini kıyma makinasından çıkarmaya uğraşsada başarılı olamadılar. Her türlü makinanın denendiği spiral makinası ile kıyma makinasının ağzı kesilse de Kılıç’ın eli kıyma makinasından kurtulamadı. Acılar içinde endişeli bekleyen İbrahim Kılıç fenalaşınca serum takıldı ve ağrı kesici yapıldı. Kılıç’ın kolu makine içindeyken kar konularak makinenin sıcaklığı giderildi ve parmakların soğuk tutulması sağlandı.

Yaklaşık 5 saat süren kurtarma çalışmaları sonuçsuz olunca Kılıç, kıyma makinası ile apartmanın 7. katından asansör ile aşağı indirilerek ambulasa bindirildi. Bilecik Devlet Hastanesi önüne getirilen yaralı Kılıç, burada başka bir ambulansa aktarılarak Eskişehir Tıp Fakültesi’ne sevkedildi. Eskişehir Tıp Fakültesi’nde  İbrahim Kılıç’ın elinin kıyma makinasından 15 dakika içerisinde çıkarıldığı ve işaret parmağının koptuğu, diğer parmaklarında da ezilme meydana gelen gencin hemen ameliyata alındığı öğrenildi.












Editör: TE Bilişim