Osmaneli’nin Büyükyenice köyünde İnan Tekeli’ye ait 5 inek itfaiye ve zabıta ekipleri tarafından uzun uğraşlar sonucunda bulundukları yerden 4 saat sonucunda kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre; Büyükyenice de hayvancılık yapan İnan Tekeli hayvanlarını otlatmak için meraya saldı. Bir süre sonra hayvanlarından 5 tanesinin eksik olduğunu gören Tekeli hayvanlarını aramaya koyuldu.

Köye yakın yerden geçen otobanın altında bulunan menfezden gelen sesleri duyan Tekeli, hayvanların sıkıştığını gördü. Tekeli, menfeze sıkışan hayvanlarını kendi imkanları ile çıkarmaya çalıştı. Hayvanları bulundukları yerden çıkartamayacağını anlayan Tekeli, Osmaneli Belediyesine haber verdi.

Bunun üzerine itfaiye ve zabıta ekipleri olay yerine sevk edildi. Menfeze giren itfaiye ve zabıta ekipleri iş makinelerinin açtığı yoldan 5 ineğe ulaştı. Sıkıştıkları yerden halat vasıtasıyla dışarı çıkarılan hayvanlarda yaralı olduğu öğrenilirken, Osmaneli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Hekim Abdullah Tetik hayvanlara müdahale etti.

Belediye Başkanı Münür Şahin hayvanların sahibini ziyaret ederek geçmiş olsun dedi.

Editör: TE Bilişim