MEMUR-SEN yetkilileri basın açıklaması yaparak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant'ın MEMUR-SEN Başkan Yardımcısı ve İl Özel İdaresi işyeri temsilcisine hakaret ederek darp girişiminde bulunduğunu öne sürdüler.

İl Özel İdaresi önünde toplanan sendika yöneticileri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant'ın MEMUR-SEN Başkan Yardımcısı ve İl Özel İdaresi işyeri temsilcisini İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Musa Ünaldı'nın makam odasına 02.04.2014 Çarşamba günü saat 17:00 sıralarında davet ederek birkaç İl Özel İdaresi Müdürleri içerisinde hakaretlerde bulunduğunu ve bunlarla da yetinmeyerek darp girişiminde bulunarak sendikayı tanımadığını ve sendikal faaliyet istemediğini iddia ettiler.

Halis Nalbant'ın hangi sebeple MEMUR-SEN olarak İl Özel İdaresi'nde yapılan çalışmalardan rahatsız olduğuna herhangi bir anlam vermediklerini de belirten sendika yetkilileri,  MEMUR-SEN ailesi olarak böyle bir davranışı kabul etmediklerini ayrıca Halis Nalbant hakkında sendikal faaliyetleri engellediği ve ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle kamuoyu önünde suç duyurusunda bulunduklarını da belirtiler.

Yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Meşru yollarla ve hoşgörü anlayışıyla Türkiye'nin en büyük Memur sendikası MEMUR-SEN'in gerek Türkiye genelinde gerekse uluslararası platformda uzlaşmaya dayalı sendikacılığı kendisine rehber edinmesi sonucunda 750 bin üye sayısına ulaşması Türkiye'de memur sendikacılığının gelişmesine zemin hazırlamıştır. Sendikacılık faaliyetlerinde şuana kadar zorbalık değil gönüllülük esasına göre hareket eden MEMUR-SEN kendi üyesi olsun olmasın tüm kamu çalışanlarının hak arama mücadelesine destek vermiş ve tüm kamu çalışanlarına kucak açmıştır.

Ancak bu bağlamda;

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, MEMUR-SEN Başkan Yardımcımız ve İl Özel İdaresi işyeri temsilcimizi İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Musa Ünaldının makam odasına 02.-04.2014 Çarşamba günü saat 17:00 sıralarında davet ederek birkaç İl Özel İdaresi Müdürleri içerisinde hakaretlerde bulunmuş ve bunlarla da yetinmeyerek darp girişiminde bulunarak sendikayı tanımadığını ve sendikal faaliyet istemediğini beyan etmiştir. Halis Nalbant'ın hangi sebeple MEMUR-SEN olarak İl Özel İdaresi'nde yapılan çalışmalar-dan rahatsız olduğuna bizler herhangi bir anlam vermedik.

Anayasal bir hak olmakla birlikte 4688 sayılı Sendikalar Kanununun vermiş olduğu bu hakkın bir kamu idarecisi tarafından engellenmeye çalışılması hem anayasal bir suçtur hem de böyle bir makamda bulunan bir kişinin sendikamız yönetici ve temsilcilerine darp girişiminde bulunması kabul edilemez bir davranıştır.

MEMUR-SEN ailesi olarak böyle bir davranışı kabul etmiyor adı geçen hakkında sendikal faaliyetleri engellediği ve ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle kamuoyu önünde suç duyurusunda bulunuyoruz.

Ayrıca ME-MUR-SEN ailesi olarak tüm yetkililerden konu ile ilgili gerekli soruşturmanın başlatılarak böyle bir davranışın bir daha hiçbir sendikaya yaşatılmamasını istiyoruz.

Şu unutulmamalıdır ki; hiçbir kurum hiçbir makam kişilere has değildir. Her şey gelip geçicidir. Kimse kimsenin fikrini sevmek zorunda da değildir. Hiç kimse sevmediği için kişisel problemlerini böyle bir zemine taşıyarak despot bir anlayışla bulunduğu makamını da kullanarak hakaret ve saldırı içerisine giremez.

MEMUR-SEN olarak sendikamıza yapılanları kabul etmiyor ve yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bu işin takipçisi olacağımızı bura-dan kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Saygılarımızla.

BİLECİK MEMUR-SEN İL TEMSİLCİLİĞİ"

Editör: TE Bilişim