Memleket Partisi Milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Özcan Özel ve Hüseyin Avni Aksoy Bilecik’te basın mensuplarıyla bir araya geldiler. Milletvekili Çelebi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘faiz haramdır’ dediğini söylerken, “Haramsa sıfıra indir.Madem öyle diyorsan hani dini bazı noktalardan hareket ediyorsan o zaman sıfıra indir.”dedi.

Milletvekili Özcan Özel ise dolar artışına dikkat çektiği konuşmasında, “Depoyu dolduruyorduk 200 liraya,benim aracım yakıyordu kilometrede 32-35 kuruş.Bugün ölçtüm 68 kuruş yakmış.”ifadelerinde bulundu.

Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ise herhangi bir ittifak içinde bulunmayacaklarını söylerken,vatandaşlara zihin temizliği çağrısında bulundu.

Milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi,Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel Bilecik Gölpark’ta parti İl Başkanlığının organizasyonunda  basın mensuplarıyla bir araya geldiler.

“KUTUPLAŞAN CUMHUR VE MİLLET DEĞİL, KUCAKLAŞAN  MEMLEKET”

Gerçekleşen programda açılış konuşmasını yapan Milletvekili Mehmet Ali Çelebi partilerinde asla ama asla Atatürk’ü tartıştırmayacaklarını söyledi.

Çelebi konuşmasında şunları ifade etti:

“Kuruluşun ve kurtuluşun kenti,  taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek olan Şeyh Edebali’nin kentinde olmaktan  ayrıca gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz burada olmaktan. Memleket  Partisinin farkı ne?  Diğer partilerden farkınızı ortaya koyun diye soracaksınız muhtemelen.  Şöyle, bir defa önce 6 ilkemiz var bizi diğer patilerden ayrıştıran. Bir, Atatürk’ü tartıştırmayız, tartışanlar var görüyorsunuz oralara gidebilirsiniz diyoruz, bizle çalışmayın diyoruz. Burada kesinlikle taviz yok.  Terörle aramıza net mesafe koyarız, ayrımcılığa asla müsaade etmeyiz, yani din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet her türlü  ayrımcılığın karşısındayız, doğaya ve çevreye saygılı olmak, siyasetten rant elde etmeye karşı olmak, kadına şiddet ve çocuk istismarını yüksek sesle kınamak bizim temel  ilkelerimiz. Duruşumuz bu.  Diğer farklarımız, parti içi demokrasi. Şimdi bakıyorsunuz diğer partilerde tek adam diktatörlükleri hakim. Genel Başkanımız da bu şekilde tanımlıyor.  Zaten parti içerisinde demokrasi uygulamayan, ülkeye demokrasi getirmez kimse buna inanmaz.  Peki siz ne yapıyorsunuz diye soracak olursanız, farklarımızı sayayım ; Genel Başkanımızı üyeler seçiyor. Seçti mi ? Seçti, yaptık. Cumhurbaşkanı adayımızı de üyeler seçecek, yani Genel Başkanımız aday adayı şuan, sandığa girecek önseçimde belirlenecek. Kadına değer, bir kadın bir erkek sınıfı fermuar yöntemi. Ve bunları hepsi de partileri anayasası olan tüzüğümüzde  yazılmış  durumda. Yetmedi biz dedik ki bunu bütün partiler uygulasın.

“TEK ADAM YÖNETİMLERİNİ, SULTANLIKLARI PARTİLERDE YIKMAK GEREKİYOR”

Bakın kanun teklifimizi verdik, samimi iseler Türkiye’ye demokrasi gelmesini istiyorsalar, o sistem  tartışmalarından önce Cumhurbaşkanlığı veya parlamenter siyasi partiler yasasını halletmek gerekir.  Parlamenter sisteme geçtiniz, yine milletvekillerini genel başkanlar belirleyecekse bu ülkeye demokrasi gelir mi ?  Gene gelmez, dolayısıyla ilk önce orayı halletmek gerekiyor. Tek adam yönetimlerini, sultanlıkları partilerde yıkmak gerekiyor.  Diğer bir farkımız ideolojiniz ne diye belki soracaksınız. Biz cumhuriyetçi demokratız bu yeni bir kavram.  Cumhuriyetin eşitlik ilkesi ile tabi Atatürk’ün cumhuriyetinden bahsediyorum, ikinci cumhuriyetçilerden bahsetmiyorum.  Cumhuriyetin eşitlik ilkesini demokrasinin özgürlük felsefesi ile  birleştiren bu  felsefeye cumhuriyetçi demokrat felsefe deniyor.  Ne sağdan ne soldan Atatürk’ün yolundan. İdeolojik hattımız da budur.

“İTTİFAKLARLA FALAN YOLA ÇIKMIYORUZ”

Tek duracağız gerekirse, ilkelerimizden ödün vermeden dik duracağız, ittifaklarla yola çıkmıyoruz. Biz Genel Başkan yardımcımız Hüseyin Avni vekilimiz de buldu bir slogan ‘Ne cumhur ne millet tek yol memleket’ diyerek yola çıktık. Burada da tabi bu yanlış anlaşılmasın, bir kamplaşma düzeni var ‘kutuplaşan cumhur ve millet değil, kucaklaşan  memleket’ kastettiğimiz açılımı budur.  

“TÜRKİYE YÖNETİLEMİYOR”

İktidar yönetemiyor muhalefet de umut olamıyor 20 senedir. Memleket Partisi’nin  çıkış noktası da bu zaten. Şimdi iktidar ne diyor ‘dış güçler’. Dış güçler her zaman  vardı; Osmanlı’da da vardı, Mustafa Kemal Atatürk zamanında da vardı. Dış güçler mi sana  vekilimin bahsettiği gibi Euro ile geçiş yaptırıyor? Dış güçler mi  böyle eğitimde  sıkıntılı politikalar uygulamanıza sebep? Dış güçler mi Tarım Bakanlığı’nın ithalat ofisi gibi çalışmasına sebep? Bunlar mazeret. Ekonomide ki sorunlar yapısal.  Sen anayasaya uymuyorsun. Anayasada kurumlar, kurallar, süreçler üçlüsüne dayalı bir modelde devam  etmen gerekiyor, tek adam yönetimine geçmişsin. Zaten ne  zaman tek adam yönetimine geçtin ondan sonra dolar fırladı. Faiz aramdır diyor değil mi Sayın Cumhurbaşkanı?

“FAİZ HARAMSA SIFIRA İNDİR”

 Madem öyle diyorsan, dini bazı noktalardan hareket ediyorsan o zaman sıfıra indir. Zaten Avrupa’da gelişmiş ülkelerde bu böyle, böyle yapman lazım. ama yapısal  sorunlar ne oraya vurgu yapmaya çalışıyorum. E hukuk yok. Planlama var mı ?  DPT yok.

“AÇLIK SINIRI BELLİ”

Asgari Ücret hakkında da konuşan Vekil Çelebi, “5400 civarı bir sendikaların talepleri vardı bunu destekledik. Yeterli mi ? Asla yeterli değil. Açlık sınırı belli, yoksulluk sırı belli en azından yoksulluk sınırına yakın bir şey olması gerekiyor. Ama ekonomide ki bu yapısal sorunlarla ne yapabilecekler gerçekten endişeli bir bekleyiş içerisindeyiz.”

“BİR TEK İTTİFAK VAR MEMLEKET PARTİSİ”

Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ise siyaseten her iki ittifakı da desteklemediklerini söylediği konuşmasında şunları ifade etti:

“Ne cumhur ne millet, tek başına Türk Milleti millet. Bir millet var o da Türk milleti. Ve biz ittifak  yapağız doğru Türk milleti ittifakı yapacağız. Cumhur ittifakı da Millet ittifakı da sonu gelmiştir. Bak göreceksiniz seçimlerde sandıklar boş.

“SADECE  ZİHİN TEMİZLİĞİ YAPACAKSINIZ”

Oylarınızı ipotek altına sokmayın.  Vardığınız zaman sizin oylarınıza diyorlar ki  bir kısım her akşam maaşlı, kadrolu insan oturuyor oraya algı yönetimi ile diyorlar ki işte şuranın şu kadar oyu var.Ben görmüyorum sandık boş. Buranın bu kadarmış, hiç oy yok. Herkes eşit şu anda oylar zihinlerimizde.  Zihinleri temizleyin, sıfırdan başlayın ve ‘artık yeter’ diyin. Ne cumhur ne millet tek yol memleket. Memleket partisi tek başına ülkeye umut olacaktır, tünelin sonundaki ışık memleket partisidir. Sadece zihninizi temizleyin. Eskiyi unutun. Zihin temizliği derler, biliyorsunuz temizlik önemlidir mikrop kapmamak için  sirke koyuyoruz, Safranbolu’nun güzel sirkesi var. Arap sabunuyla yıkanın, zihin temizliği için bir de kafa çalışsın diye  çocuk doktoruyum ben üzüm pekmezi çok iyi gelir. Herkes kafasını çalıştırsın pekmez  yesin ve bu ittifak girdabından artık kurtulun. Bir tek ittifak var Memleket Partisi, tek başına 50+1 alıp iktidar olacaktır.

“DEPOYU DOLDURUYORDUK 200 LİRAYA”

Milletvekili Özcan Özel akaryakıta gelen zam ve dolar kurundaki artışa dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi:

Faizi düşürdükçe halkımız para kazanacak, rahatlayacaksınız diyor gözümüzün içine baka baka. Kimse de ses  çıkarmıyor. Dolar olmuş 13 Lira.  Bundan 7  ay öncesi 8 Lira 20 kuruştu.  Şimdi 13 Liraya çıkış yüzde 50’ye varan bir artış gerçekleşmiş. Kimin cebinden çıkıyor bu bizim cebimizden.  Depoyu dolduruyorduk 200 Liraya benim aracım yakıyor orada kilometrede  32 kuruş, 35 kuruş, bugün ölçtüm 68 kuruş yakmış.  Demek ki,  bu memleket düzelmeyecek.

Milletvekilleri Çelebi,Özel ve Aksoy Gölpark’taki program sonrası parti ile binasına geçerek partililer ile buluştular.Ardından Vekiller programlarına,esnaf gezisi,oda ziyaretleri,Şeyh Edebali Türbesi ve Söğüt İlçesi,Bozüyük İlçesi ve Metristepe şehitlik  ziyareti ile devam ettirdiler.

Editör: TE Bilişim