Bozüyük-Bilecik-Mekece-Adapazarı karayolunun 33'ncü kilometresinde yapım aşaması devam eden Bilecik şehir merkezine bağlantının sağlanması ile ilgili Bilecik ayrımı köprülü kavşağın halen bitirilememesi İstasyon Mahallesi esnafını isyan ettirirken, Memleket Partisi İl Başkanı Hüseyin Korkman’da bölgeye giderek konuya ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Bilecik-Eskişehir ve Bilecik-İstanbul yol ayrımındaki köprülü kavşak projesinin ihalesi 15/10/2019 tarihinde gerçekleşmiş ve yol yapımına başlanmıştı. 22 milyon TL ödenek tahsis edilen Köprülü Kavşak nedeniyle Ocak 2021’de yol trafiğe kapatılmış ve Bilecik Aşağıköy yolu şehir merkezine giriş için alternatif güzergah olarak kullanılmaya başlanmıştı. Halen bitmeyen Köprülü Kavşak Projesine İstasyon Mahallesi esnafları ve halkı tepki gösterdi.

“BİZ BİTİYORUZ YAVAŞ YAVAŞ”

Bölgede bakkal dükkanı işleten Akın Şahin isimli vatandaş, “bu devletin bir ihalesinden dolayı sonuçlanan bir şey. Bu devletin ihalesini ben alıyorum buna satıyor, o ötekine satıyor. Yol bitmiyor, neden bitmiyor? Bizde bilmiyoruz tam olarak benim yorumun bu ama bu yolun kapalı olması bütün esnafın canına yetti. Herkes yüzde 25, yüzde 30 geride şu anda kazançlar bitti. Şu kahvehanelere bir sürü müteahhit ve işçiler geliyordu, onlarda gelmiyor. Lokantaya geliyordu karnını doyuruyordu, marketlerden ihtiyaçlarını alıyordu bunlarda bitti buna bir çözüm bulunalı. En kısa zamanda devlet mi bitirecek artık bunu yoksa biz bitiyoruz yavaş yavaş” dedi.

“YARDIM BEKLİYORUZ”

Lokantacı Samet Özlü ise, yol çalışmaları sebebiyle birkaç esnafın işyerini kapattığına dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi:

“Şimdi İstasyon’da tam bir yıldır şu anda yol çalışması var. Bir yıldır buradaki çoğu esnaf kan ağlıyor zaten işlerimiz yüzde 25-30 civarında düştü. Ocak’ın 7’si civarı tam 1 yıl olacak yolumuzun kapandığı şuradan bakarsanız zaten hiç araç geçişi yok. Buradaki esnaflardan birkaç dükkan iş yapamadığı için kapandı. Biz de zaten pandemi dolayısıyla ve gerek ekonomik kriz dolayısıyla zor günler yaşıyoruz. Yolumuzun olmaması iyice bizim buradaki durumumuzu güçleştirdi. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Yeni gelen Valimiz böyle şeylerle ilgili, yeni gelen Valimize buradan rica ediyoruz bize yardımcı olsun, İstasyon Mahallesi halkına, hatta İstasyon Mahallesi halkına demeyelim tüm Bilecik’e yardımcı olsun ki buradan, Aşağıköy’den verilen mesafe ile direk çıkış mesafesi aradaki yakılan yakıt dahi bizim ekonomimize zarar. İnsanlara oradan zaman kaybı, ekonomik kayıp bunların hepsi göz önünde bulundurularak yardım bekliyoruz yetkililerden. Daha önce çok kişiye bildirdik biz bunu ama elimizde olan bir şey yok şimdi bakıyoruz taşeron firmaya 3-4 kişi ile çalışıyor. Şu anda 20 gündür hiçbir çalışma yok, 20 gündür bütün işçiler ücretsiz izine ayrılmış ne zaman gelecekleri belli değil böyle bir ciddiyetsizlik yani alan taşeron firmada bir işi sanki onlar yapmıyormuş havası var. En azından devletin verdiği ihalenin bir prosedürü vardır bununla alakalı bir yaptırım istiyoruz. Vekillerimizden de zaten Selim Yağcı vekilimiz de bir tarih vermişti o tarihte geçti sanıyorum bunlarla ilgili ilgi istiyoruz. Gerekirse karayolları, gerekirse başka bir özel firma yani en azından yaptırım olsun sonuçta üzülen İstasyon halkı, İstasyon esnafı ve Bilecik halkı.”

“BENZİN, MAZOT, GAZ BİR DÜNYA PARA OLDU”

İstasyon Mahallesi sakinlerinden Emrah Gürbüz ise, “yol hakikaten bizim için büyük bir sıkıntı oluyor. Git dolaş zaten benzin, mazot, gaz bir dünya para oldu oradan bir kilometre fazla dolaşmak insanı hakikaten sıkıyor ve git-gel ayrı bir dert bunun biran evvel çözülmesi lazım.Vatandaş olarak sıkıntıdayız, dolmuşlar olarak yine aynı ona keza Soğuksu’nun vatandaşı dolmuşlarla geliyor, tekrar dolmuşlar geri dönüyor yazık günah değil mi bunlara yakıta yazık en azından”şeklinde konuştu.

“BURADA NE MUHTARI VAR, NE MİLLETVEKİLİ”

“Buranın esnafı bitik” diyen Berber Sami Çakır ise şöyle konuştu: “Tamamen bitirdiler burayı, bu yolu Vali’ye bile söyledim. Buraya gelmişti Bilecik Valisi; ‘burada ne muhtarı var, ne milletvekili var’ diye söyledim” dedi.

“KÖYE DÖNDÜ İYİCE”

Diğer bir lokantacı Birol Tatlı ise, “bekliyoruz inşallah esnaf olarak, beklemekteyiz tez zamanda açılır, işler kötü, köye döndü iyice ne giriş var ne çıkış var Allah yardımcımız olsun” dedi.

“ESNAF ZOR DURUMDA”

Mahalleli başka bir berber Fethi Yaylı da, “biran evvel bu yolun tamamlanmasını istiyoruz esnaf açısından. İstasyonlular artık bitmiş durumda, devlet tüm imkanlarını kullanırsa bu esnaf için de, İstasyon için de iyi bir atılım olur çünkü az bir iş kaldı orada İstasyon bitmiş durumda, esnaf zor durumda bu ortamda biran evvel önlem almalarını istiyoruz esnaf olarak” dedi.

“BU KAVŞAK İNŞAATI NE ZAMAN BİTECEKTİR”

Memleket Partisi İl Başkanı Hüseyin Korkman ise, bölgeye giderek yaptığı incelemeler sonrası basın açıklaması düzenledi.

Başkan Korkman, Köprülü Kavşak Projesi’nin halen neden bitirilemediğini sorduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle Memleket Partisi Bilecik örgütü olarak daha önce yaptığımız açıklamalarda artık yeni bir seçenek olarak var olduğumuzu bildirmiştik. Bundan sonra kentimizin ve ülkemizin tüm sorunları ve gündemine ilişkin olarak görüşlerimizi Bilecik kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.

Bildiğiniz gibi, 27 Kasım 2021 tarihinde ilimize Genel Başkan Yardımcılarımız Sayın Özcan Özel Sayın Hüseyin Avni Aksoy ve Sayın Mehmet Ali Çelebi gelmişler ve bir program çerçevesinde ziyaretler ve açıklamalar yapmışlardır. Bunlardan en önemlisi olarak gündeme gelen konu Söğüt ilçemize bağlı Küre Köyü sınırları içerisinde yapılması planlanan Çimento Fabrikası’nın çevreye ve köylerimize vereceği zararların Meclis’te takipçisi olacaklarını bildirmişlerdir. Bunun içinde Mecliste Soru önergesi verilmiş ve Türkiye Gündemi’ ne getirilmiştir. İl örgütümüz olarak köylülerimiz ile birlikte 02/12/2021 TARİHİNDEKİ ÇED toplantısı için yine Küre Köyümüze gidilerek halkımızla birlikte dayanışma içinde bulunulmuştur.

Memleket Partisi olarak şehrimizin en önemli konularından biri de Bilecik/Yenişehir-Bursa yolunun neden yapılamadığı TBMM soru önergesi ile gündeme taşınmıştır. Partimizce verilen soru önergesinden sonra bu yolda yeniden çalışmalara başlandığı gözlemlenmiştir. Umarız biran önce bu yol tamamlanarak halkımızın kullanımına en iyi bir biçimde sunulur.

Bugün Bilecik ilimizin bir sıkıntısını daha paylaşarak Bilecikli hemşerilerimiz adına şu soruları soruyorum. Bilindiği üzere Marmara’yı  Akdeniz’e bağlayan karayolu şehrimizden geçmektedir ancak ilimize giriş için yolun yapıldığı dönemde giriş ve çıkışı sağlayacak kavşak yapılmamış sadece kötü bir alt geçit yapılarak birçok sıkıntının ve kazaların olmasına neden olmuştur. Bu olumsuz durumun giderilmesi için Bilecik girişi için kavşak yapılması projelendirilmiş ve yapımına başlanmıştır. Ancak bu güne kadar yapım işleri uzamıştır. Makul süreleri fazlası ile aşmış durumdadır. Bu gün itibarı ile de bir çalışma yapılmamaktadır. Bu olumsuz durumun bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Burada mağdur olan Bilecik’te yaşayan halkımız ve İstasyon mahallemizdeki esnaflarımızdır. Bunun yanında bu kavşak yapımının uzaması nedeni ile artık işkence haline dönüşmüştür. Kimsenin Bilecik’te yaşayan yurttaşlarımıza işkence çektirmeye hakkı yoktur. Buradan tüm yetkililere ve ilimizin milletvekillerine sesleniyoruz. Bir an önce bu yolun yapılması için gereğinin yapılmasını Bilecik halkı adına talep ediyoruz.

Bu kavşak inşaatının başladığı günden itibaren şehrimize girişler ve çıkışların bir kısmı Aşağıköy içinden geçen yoldan yapılmaktadır. Burada bir kaza olması ve bir canımızın yok olması halinde bunun hesabını kimler verecektir? Bu kavşak inşaatı ne zaman bitecektir?

Adı geçen kavşağın biran önce yapılmaması halinde vatandaşlarımızın gelen kış şartlarında şelale rampalarında çekilen çilenin burada da aynı biçimde devam edeceği aşikardır.

Memleket Partisi Bilecik örgütü olarak güzel şehrimizin tüm sorunlarını biliyoruz. Bu sorunların çözülmesi için gündeme getireceğiz. Güzel şehrimizde yaşayan halkımız en iyisine layıktır.”

Editör: TE Bilişim