Cafer Elmas

2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığına askerliklerini yapmaya gelen 1994/4 tertip Mehmetçikler 9. Alay komutanlığı 2. nizamiye girişinde güler yüz ve şekerle karşılandılar.


Bir kaç gündür ilimiz hareketlilik yaşıyor, bunun sebebi ise ilimize gelen askerler. Aileler evlatlarını teslim etmek için ilimizde gelirken, çarşı içindeki hareketlilik Bilecik esnafına kazanç sağlayarak ilimiz ekonomisine de katkı sağlıyor. İlimize gelen Mehmetçiler çarşıda alışverişlerini yaptıktan sonra birliğine  teslim olmak için 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı 2. Nizamiyesine geliyor. Mehmetçikleri burada komutanları ve kendilerinden kıdemli ağabeyleri karşılıyor. Kapını girişinde güler yüzlü komutanlar yeni gelen asker kardeşlerine şeker tutuyorlar. Bu sıcak ve samimi karşılama sonrasında ailelerin ile vedalaşan  Mehmetçiler, “Yeni yuvanıza hoş geldiniz” yazan kapıdan geçerek kayıt işlemlerinin yapılacağı binaya gidiyorlar. Yeni askerler, kayıt işlemlerin tamamlanması sonrası askerliklerinin acemilik dönemine başlamak üzere bölüklerine ayrılıyorlar. 


Her zaman “sizin evlatlarınız bizim evlatlarımız” diyen ve tüm askerlerine kendi çocuklarıymış gibi baba şefkati gösteren 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı  Halis Zafer  Koç'un askerlerine ne kadar önem verdiği, nizamiyedeki şekerli karşılamayla bir kez daha gözler önüne serildi.


Editör: TE Bilişim