Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 18'inci Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Mehmet Baş güven 120 oy alarak yeniden başkan seçildi.397 üyesi olan oda seçimlerinde 268 kişi oy kullandı. Mevcut Başkan Mehmet Baş 120 oy alırken, Kadir Esat Kısacık 90, Bülent Atiktürk ise 56 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı.

Belediye Kültür Sitesi’nde gerçekleşen Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Divan Başkanlığı’na Türkiye Madeni Eşya Sanatkârları Federasyonu Başkanı Özcan Saraçoğlu seçilirken, gündem yönetim faaliyetleri, denetim kurulu raporu ve bilanço, gelir-gider hesaplarının oylamaya sunulması ile devam etti.

Ardından oda başkanlığına adaylıklarını açıklayan Mevcut Başkan Mehmet Baş, Bülent Atiktürk ve Kadir Esat Kısacık seçimlere geçilmeden önce birer konuşma gerçekleştirdiler.

“Özgüveni yüksek yönetim kurulu ile beraber bu göreve talip olduk”

İlk konuşmayı gerçekleştiren aday Bülent Atiktürk, esnafın sıkıntılarının çözülebilmesi için güçlü bir oda için; güçlü bir yönetime ihtiyaçları olduğunu ve bunu kendi yönetimi ile başaracaklarını dile getirdiği söyleyerek şunları ifade etti.

“Bizim yönetim kurulu arkadaşlarımız olarak amacımız: Bilecik esnaflarına hizmet etmek. Yerel gazetelerde neler yapmak istediklerimizi anlattık. Bunların arkasında duruyoruz.Özgüveni yüksek yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber bu işe talip olduk.Bilecik esnafımızın çok zorlukları var.Bu zorlukları ancak beraber olursak,odamızın gücünü artırırsak yükseltebiliriz.Bunun içinde güçlü bir yönetimi önce hazırlamamız gerekiyor.Önce odamızın gücünü artırarak, esnafımızın sorunları için gerekli makamlara sesimizi duyurmamız gerekiyor.Bunun içinde esnafımızın bizi desteklemesini buradan istiyoruz.Bundan önceki yönetimin yaptıkları için herhangi bir şey söylemek istemiyorum fakat bundan sonra önümüze bakalım.Hep birlikte daha iyi bir Bilecik için,daha güçlü bir oda yönetimi için hepimiz birlik olalım saygılarımı sunuyorum teşekkür ederim.”

“Proje üreten, çözüm merkezli giden bir birlik adına huzurunuzdayız”

Başkan adaylarından Kadir Esat Kısacık ise gerçekleştirdiği konuşmasında hedeflerini büyük tutuklarını belirterek,“Bu yola çıkmaya karar verdiğimiz gün geleceğimizi ancak geçmişimize bakarak kura biliriz diye not aldık ve tüm tasarılarımızı bu yönde hazırladık.

Esnaf odamızın neden eğer esnaf odalarından farklı ve ayrıcalıklı olmak zorundan olduğunun ve ilimizdeki tüm esnaflara öncülük yapmamız gereğinin farkındayız. Biz esnaflara düşen yaptıklarınızla övünmek yerine yapacaklarımıza odaklanmamız dünden bir adım ileriye gitmek zorunda olduğumuzun farkındayız.

Temsilcilerimiz birleştirici olmak zorunda ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına gerekli kurumlarla en önemlisi biz sürekli irtibat halinde olmalıyız ki hayatımız daha kolay olsun.

Sizleri ziyaretimiz esnasında sizlerden gelen taleplerin bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Maalesef çoğumuzun tapulu kendine ait bir işyeri yok. Hepimiz kiracı olmanın zorluğunu yaşıyoruz bu nedenle Belediye, Valilik devlet kurumları ile görüşüp ortak çıkarlar doğrultusunda ilimize esnaf çarşıları ve yapılması planlan an yeni ve küçük sanayi sitelerinde düşük bütçelerle esnafımıza işyeri kazandırmayı planlıyoruz.

Mevcut işyerlerimizde hizmet içeren çarşı esnafında araç trafiği yüzünden zorluklar yaşanmaktadır, bu sorunun çözümü için kamu kurum kuruluşlarıyla gereken iletişimi sağlamayı görev bilmekteyiz.

Esnafımızın sosyal hayatında farkındalık oluşturmak zorundayız. Esnaflar öncülüğünde kurulmuş Türkiye de bunun birçok örneğini taşıyan hastanelere, okullara, kafeteryalara, düğün ve seminer salonları gibi tesislere ihtiyacımız var. Bizlerin ve Bilecik halkımızın daha sosyal ve rahat yapmasına öncülük etmek zorundayız.

Adli hukuk konularında destek alabilmemiz için hukuk birimine ihtiyacımız var.

Destek alabileceğimiz tüm kurumlarla esnafımız arasında bir bağ olmayı kendimize görev saydık. Toplumla en fazla iletişim haline olan kuruluşlarız.

Mahallelerimizin masası ve mührü olmayan muhtarlarıyız biz.

Mutlu esnaf mutlu toplum projesi oluşturup esnafımıza gereken değerin verilmesi içi gerekirse kapı dolaşarak destek istemeliyiz. Kuruluşun beşiği Bileciğ'imizde biz hedeflerimiz büyük tuttuk, sizlerle birlikte bu yolda emin adımlarla yürüyeceğimize inancımız tam. Bugün bizleri temsil edecek kişileri layıkıyla seçeceğinize güveniyoruz. Bilecik Esnaf Odamızı para toplayan vezne olmaktan kurtarıp, proje üreten, çözüm merkezli giden bir birlik adına huzurunuzdayız.”dedi.

“Göreve geldiğimiz günden bu yana birçok çalışmanın altına imza attık”

Mehmet baş ise görev süreçleri boyunca birçok çalışmanın altına imza attıklarını belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli arkadaşlarım, göreve geldiğimiz günden bu yana birçok çalışmanın altına imza oluşturduğumuz ekip sonuçları olarak yorumluyoruz.

Kıymetli üyelerimiz ve misafirlerimiz hizmet için yarışmak erdemdir sözüyle bugün yapılacak olan oda seçimlerinde aday olan tüm arkadaşlarıma çalışmalarında kolaylıklar diliyor gerçekleşecek olan seçimlerimizin odamız şehrimiz ve esnaf sanatkar kardeşlerimize kolaylıklar getirmesini diliyorum.”

Güven tazeleyerek yeniden başkan seçilen Mehmet Baş, katılımcı bütün esnaflara teşekkür ederek yeni dönemde kendi odalarına ait yerlerinin olacağını söyledi.Yeni esnaflara da en yakın zamanda yer tahsisi yapılması hususunu gündeme getireceklerini belirten Baş,sonucun herkese hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Mehmet Baş’ın Yönetim Kurulu Listesi ise şu isimlerden oluştu:

Yücel Önsöz,İbrahim Akça,Salih Argun,Şenol Koç,Ömer Erken, Ayhan Gülşen.

Editör: TE Bilişim