İl Genel Meclisi Kasım ayı 13. birleşim toplantısı gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleşen görüşmede İl Özel İdaresine ait Gazipaşa Mahallesinde bulunan taşınmazın Bilecikspor’a satılması ya da kiralanması talebi görüşüldü. İl Genel Meclis üyeleri daha önce Bilecikspor’un kullandığı yerin tekrar Bilecikspor’a satılması ya da kiralanması talebi için olumlu görüş bildirirken bu durumun Bilecikspor için bir can suyu olacağı belirttiler.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Özel İdaresine ait Gazipaşa Mahallesinde bulunan taşınmazın Bilecikspor’a satılması ya da kiralanması talebi ile ilgili meclise bir rapor sundu. Nalbant’ın raporunda şu ifadeler yer aldı:

“Bilecik Spor Kulübü Derneği Başkanlığı; 13/11/2014 tarihli dilekçesi ile İlimiz, Merkez İlçesi, Gazipaşa Mahallesi 164 ada 3 nolu parselinde kayıtlı bulunan mülkiyeti İdaremize ait taşınmazın 1. katının spor kulüplerine tahsis edilmesini, tahsis edilemiyor ise kiralanmasını talep etmişlerdir.

Boş durumda bulunan taşınmazın akar haline getirilmesi için taşınmazın kullanma şeklinin belirlenmesi konusunun tartışılıp karar verilmek üzere yazımızın İl Genel Meclisine havalesini arz ederim.”

NALBANT: “KİRALANABİLİR”

Raporun meclise sunulmasının ardından Nalbant konu ile ilgili bilgi verirken Bilecikspor’un bakım masraflarını yaptığı takdirde binanın kiralanabileceğini söyledi. Nalbant şu bilgileri paylaştı: “Bilecikspor eskiden durduğu yer tekrardan istiyor. Bu bina 160 metre kare eski bir binadır. Tadilatı çok zor bir binadır. Eskiden Bilecikspor yine oradaydı ama tadilatı ve tamiri ile başa çıkamamıştı. Zemin kattaki 5 dükkân özelleştirilerek satıldı. Üstteki 1. katın 4’te 1 hissesi bizim.  2. ve 3. katlarda hazineye ait. Ama su tesisatlarından kaynaklanan bir sıkıntı var. Bina döküntü halinde ama Bilecikspor ısrarla diyor ki, ‘Biz eski yerimize girmek istiyoruz. Tadilatını, onarımını da yaparız.’ Bu şekilde müracaat ediyorlar. Sahip çıkacaklarsa buyursunlar çıksınlar. Biz arkadaki yeri satıyoruz şuanda eski bir bina olduğu için satışını istemedik.  Kendileri bize tahsis edin diyorlar ama biz tahsisleri kamu kurumlarına ya da kamu yararına çalışan dernekler statüsü olan Bilecikspor bir dernektir. Kamu yararına çalışan dernekler statüsünde olmadığı için cüzi bir bedelle kiralanabilir. Orayı en 2004 yılında kiraya vermişiz onlara 2005 yılında da çıkmışlar. 300 Lira aylık kira ile durmuşlar. Kamu yayarına çalışan dernek statüsü olmadığı için burası ancak kiralanabilir diye düşünüyorum. Eğer bakım masraflarını da kendileri yapacaksa cüzi bir miktarda kiralanabilir.”

TURAN: “EN DÜŞÜK RAKAMLA BURAYI VERELİM”

Nalbant’ın ardından söz alan İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Turan, “Eğer burayı arkadaşlar istiyorsa biz burayı bedelsiz şekilde verelim. Bedelsiz şekilde veremiyorsak en düşük rakamla burayı verelim. Spor kulübünün çalışacağı, eğitimi yapacağı, birlik olacakları bir yerleri olur diye düşünüyorum.  Kendileri tamiratlarını yapacaksa verilmesinde bir sıkıntı yok.” dedi.

YILDIRIM: “CAN SUYU GİBİ DÜŞÜNDÜK”

Turan’ın ardından söz alan İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, “Bilecikspor’a bir hareket geldi. İsmail Cinoğlu, Bilecikspor’un yeni başkanı oldu. Burayı canlandıralım. Geçen hafta Bilecikspor’un maçına gittik gayet güzeldi. Bir canlılık gelmiş. Biz de bunu can suyu gibi düşündük. Eğer meclisimiz de takdir ederse buranın kiralanması için encümene havale edeceğiz.” ifadelerini kullandı.  

UYANIK: “MADDİ YÖNDEN GELİR BEKLEMİYORUZ”

Başkan Yıldırım’ın ardından İl Genel Meclis Üyesi Zeki Uyanık söz alarak, “Bilecikspor’un daha önceki konumunu biliyoruz. Hatta 2009-2014 yılları arasındaki İl Genel Meclisindeki komisyondaki arkadaşlarla orayı değerlendirdiğimizde maddi yönden zor durumdaydılar. Başkan bulama durumundaydılar. Burayı boşaltma noktasında bize sıkıntı yarattılar. Ama Bilecik’te şuan spor anlamında bir canlanma var. Her şeyden önce amatör spor kulüplerinin Bilecik genelindeki durumları da belli. Biz İl Özel İdaresi olarak amatör spor kulüplerine forma yardımı, giyim yardımı yapabiliyoruz. Ama maddi açıdan yardım noktasında yeni yasal düzenlemelerle beraber belediyelere yetki verildi. Belediyelerin de burada el atması gerekir. İl Genel Meclisi olarak bizim üzerimize düşen görev varsa tüm gruptaki arkadaşlarımızla beraber bu konuda çocuklarımızın geleceği spor noktasında, sokak köşelerinden kurtarılması noktasında güzel bir çalışma olur diye düşünüyorum. Maddi yönden gelir beklemiyoruz ama binanın belirli bir süreç içerisinde inşat olarak sıkıntıları var.”

İl Genel meclisinde konunun görüşülmesinin ardından Bilecikspor’un kullandığı yerin tekrar Bilecikspor’a satılması ya da kiralanması talebi oy birliği ile kabul edildi. Kiralanma talebi encümende görüşülmesinin ardından karara bağlanacak. 

Editör: TE Bilişim