İl Genel Meclisi Toplantısına Ak Parti ve MHP arasında yaşanan tartışma damgasını vurdu. MHP’li Tevfik Öztürk’ün yazılı önergeyle meclise sunduğu ‘Sakarya nehri üzerindeki Tuzaklı köprüsünün yerine yenisinin yapılması konusu’ görüşülürken Ak Partili Ertuğrul Torun söz alarak kürsüye geldi. Tuzaklı köprüsüyle ilgili konuyu 13 Kasım 2013 tarihinde kendisinin gündeme getirdiğini belirten Torun, konunun geçen ay Tevfik Öztürk tarafından yeniden meclis gündemine getirildiğini söyledi. Konuyla ilgili çalışmaların Tevfik Öztürk’ün meclis üyeliğinden önce başladığını ve halen de devam ettiğini ifade eden Torun, tartışma yaratan şu sözleri sarf etti:



“Hangi niyetle yapıldı bilemiyorum ama Tevfik Öztürk arkadaşımız basın vasıtasıyla; “MHP Söğüt İl Genel Meclis üyesi Tevfik Öztürk’ün Tuzaklı köprüsü ayaklarında meydana gelen aşınma nedeniyle yeni bir köprünün yapılması için verdiği yazılı önergeye Ak Parti Söğüt İl Genel Meclis üyesi Ertuğrul Torun’un imza atmaması dikkatlerden kaçmazken, Tevfik Öztürk Ertuğrul Torun’un önergeye imza atması için iki kez gittiğini ancak Torun’un imza atmadığını…” ve başlık da aynen şu şekilde, “Ak Partili Ertuğrul Torun önergeye İmza atmadı”.  Bu konu 2013’te gündeme geldi. Konuyla ilgili çalışmalarımız yapılıyor. İmza atmanın bir manası yok zaten çalışmalarımız yapılıyor. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi akşamı şu haber çoğaltılıyor. Tuzaklı köyünde yeğeni vasıtasıyla dağıtımı yapılıyor. Söğüt’te Tuzaklılar kahvesinde dağıtılıyor. Zannedersem amaç şu; “Kendi köyünde Ertuğrul Torun’a daha fazla oy çıktı. Gördünüz mü? Bakın Ertuğrul Torun imza bile atmadı” manasını çıkarmak için.


Torun’un bu açıklamasına tepki gösteren Tevfik Öztürk, konunun kişiselleştirildiğini ve siyasi hale geldiğini söyledi. Gündemden çıkıldığını iddia eden Öztürk, Meclis Başkanı Yıldırım’dan Torun’u susturmasını istedi.

Konuşmaya devam eden Torun, iki dönem Söğüt’ten İl Genel Meclisi üyeliği yapan Süleyman Erbay’ı hatırlattı. Torun’un; “Nur içinde yatsın, görevi süresi içinde rahmetli oldu. 6 buçuk yıl birlikte görevimiz oldu. Köylerin sorunları noktasında kafa kafaya verip güzel işler yaptığımıza inancındayım. Partimiz farklı olmasına rağmen gönüllere girmiş bir şahsiyet idi. Eski arkadaşlar da bilirler. Sağ olsaydı yine Milliyetçi Hareket Partisi’nin koltuklarında rahatlıkla oturacaktı.” Demesinin üzerine bir kez daha tepki gösteren Öztürk, kendisine sataşıldığını söyledi ve Torun’un susturulmasını istedi.

Torun kendisine bel altından vurulmaya çalışıldığını ve köylülerinin hedefi haline getirildiğini söyleyerek bu davranışın siyasi ve insani ahlaka sığmayacağını ve basına verilen açıklamanın yalan olduğunu ifade etti. “Şunu açık seçik söylüyorum, Tuzaklı köyünün haklarını senden fazla savunan bir insanım” diyen Torun’un sözlerinin Meclis Başkanınca kesilmemesine sinirlenen Öztürk, “Bunların gündemle ne alakası var?” diyerek tepki gösterdi.



Torun, “Zerre kadar kul hakkım varsa, meclis de şahit, hakkımı helal etmiyorum.” Diyerek kürsüden inerken, Meclis Başkanı Serkan Yıldırım Tevfik Öztürk’e söz verdi.“Ben önergeyi verdiğimde siz de burada gündeme almak istemediniz. Dediniz ki “bu geçmiş zamanda gündemimizdeydi” Ama ben size İnhisardan ve başka yerlerden örnek verdim. Daha önce gündeme gelmiş ama bir vesileyle yeniden gündeme gelmesi için çaba sarf edilen yerler vardır.” diyen Öztürk “Bunda ne var?” diye sordu. Ertuğrul Torun’un konuşmasının siyasi olduğunu dile getiren Öztürk, konunun meclis gündemiyle alakalı olmadığını söyledi.

Köprü konusu meclis üyeleri tarafından görüşülürken tekrar söz alan Ertuğrul Torun tartışmayı bir kez daha alevlendirdi. Torun, Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesi köylerde dağıtılan gazetelerden bahsedince sinirlenen Öztürk, meclisin siyaset yapma yeri olmadığını söyledi. Torun’un “Kimse yalan dolan bilgilerle milletin kafasını hedef olarak gösteremez” demesi üzerine tansiyon yeniden arttı.  İkili arasındaki tartışma diğer meclis üyelerinin araya girmesiyle son buldu.

Sakarya nehri üzerinde bulunan Tuzaklı köyü köprüsünün ayaklarında meydana gelen aşınma, giriş ve çıkış dolgularında meydana gelen boşalmalar nedeniyle ağır yüklü araçlara izin verilmediği sadece sebze (domates) tarım ürünleri taşıyan araçlara müsaade edilmediği. Köprünün hizmet veremez duruma geldiğinden yeni bir köprünün yapılması için konunun incelenmesi talebi, tartışmaların gölgesinde görüşülmüş oldu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim