Korkmaz Kesik

İl Genel Meclisi Mart ayı görüşmelerinin ilk gününde amatör futbol takımlarına yapılan yardımlar konuşuldu. Bilecik U-17 gençler futbol liginde şampiyonluğu garantileyen U17 İl Özel İdare spor’un başarısı kutlanırken, kulüpler için işçilerden kesilen aidatların önemine dikkat çekildi. Meclis üyelerinin de aidat vermesi söz konusu olurken, aidat vermeye karşı çıkan il genel meclis üyeleri de oldu. İlçe ve köy takımlarının sıkıntılarına da değinen il genel meclisi üyeleri şu görüşleri bildirdiler:

Uğur: “Başarılarının devamını diliyoruz”

MHP grubu adına İl Genel Meclis Üyesi Orhan Uğur, “Bu sezon U17 liginde şampiyonluğu garantileyen ve öncesi sezon da şampiyon olan U17 İl Özel İdare spor’u gurubumuz adına kutluyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.

Yıldırım: “İşçiler gibi biz de aidat verelim”

İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, “U17 İl Özel İdare spor, şampiyonluğu garantiledi. Kendilerini tebrik ediyoruz. Bu konuda sizlerden de destek bekliyoruz. İşçi arkadaşlarımız maddi yönden düzenli bir katkıları var. Biz de il genel meclisi olarak buna katkı sağlayalım. İşçi arkadaşlarımız aidat olarak ne veriyorlarsa biz de aynı şekilde destek verelim.”

Nalbant: “Takım yoksa aidatlar federasyona gidiyor”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, “Toplu İş Sözleşmesine göre; işçilerin aidatlarından sportif faaliyetlere destek olunması maddesi var. Bu da idare bünyesinde bir spor kulübünün kurulması ile oluyor. Eğer spor kulübümüz olmazsa bu aidatlar yine kesilmeye devam edecek ve federasyona ya da Ankara’ya gidecek. İşçilerde 15 TL gibi bir aidat kesiliyor. Memurlarımızdan da gönüllülük esasına göre aidat kesiliyor. Bu da yıllık 12 Bin TL gibi bir rakama ulaşıyor. Bu da takımın giderlerine katkı oluyor. Bunun dışında her yıl bütçeye 5 Bin TL gibi cüzi bir rakam koyuyoruz. Bununla da kulüplerin malzeme ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bunun dışında hafta sonu oynanan maçlar için bir minibüs veriyoruz.”

Sertler: “15 Lira değil 1 Lira bile vermem”

AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Oğuz Sertler, “Benden aidat kesilmesini istemiyorum. Özellik ilçeden gelen arkadaşlarım adına konuşayım. Özel İdare Spor, ilçe takımlarıyla da mücadele edecek, biz destek vereceğiz. Ben bu duruma karşıyım ve destek vermeyeceğim. Bunu ancak bir şekilde kabul edebilirim. Bölgesel lige çıkarak Bilecik’i temsilen devam ederse 15 değil 200’er TL aidat vererek destekleyelim. Ama şuanda kendi ilçemle mücadele edecek bir takıma 15 lira değil 1 lira bile vermem.”

Filizli: “Köy takımları ne olacak?”

MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Haluk Filizli: “İlçelerdeki takımları belediyeler destekliyor. Köy takımları ne olacak? Karaköy Spor kendi imkanları ile çalışıyor. Bu takımların en azından deplasman maçlarında otobüs giderlerini karşılayalım.”

Yılmaz: “Destekleri arasında forma olmasın”

CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Turgay Yılmaz: “Takımlara bazı destekler veriliyor. Formayı, sponsorlar isim yazdırdıkları için alıyorlar. Formaları kulüpler bir şekilde buluyorlar. Topa ve ayakkabılara sponsor bulunmadığı için özel idarenin destekleri arasında forma olmasın. Kulüpler için top ve ayakkabı daha önemli.”

 

Editör: TE Bilişim