Cafer Elmas

Ocak ayı Belediye Meclis toplantısında gündeme gelen yurtdışı gezisinin rotası belli oldu. Meclis üyeleri önümüzdeki  günlerde Dubai’ye gezi gerçekleştirirken mecliste karşı karşıya Duba ide kol kola yorumlarını da beraberinde getirdi.

meclis gündeminde zaman zaman karşı karşıya gelen muhalefet ile iktidar  oylamada ters düşerlerken  yurt dışı gezinde  oy birliğine vardılar.

 Yurt dışı gezisi olarak herkesin hayali olan Dünya Turizm 'inin  gözdesi olan gökdelenleri  ve ışıltılı sokakları ile meşhur alışveriş cenneti    Dubai'ye gidileceği öğrenilirken, bu gezinin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceği belirtildi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, gezinin amacının “Şehircilik anlamında, yurt dışındaki belediyelerin imar,  şehircilik, çevre uygulamaları, tarihi ve kültürel dokuların korunması noktasında, deneyimlerin artırılması, bilgi edinilmesi ve bu bilgilerin de yapacağımız icraatlarla gelecek nesillere aktarılması” olduğunu söylemiş,;Şehircilik okuma ile mutlaka belirgin bir şeyler öğrenilebileceğini ama gezip görerek belirli deneyimleri elde etmek çok daha önemine vurgu yapmıştı. Yağcı  bu tür gezilerin Şehrimize daha verimli, daha güzel hizmetlerin sunulması, imar düzenlenmelerinin yapılması, şehircilik ve çevre uygulamalarının, tarihsel ve kültürel yapıların korunması noktasındaki benzer noktaların gözlenmesi açısından önemli olduğunu belirtti.

Yurtdışı gezisi kararı mecliste oybirliğiyle alınmıştı.

Meclis üyeleri tarafından kabul edildi.  Belediye meclis üyelerinin belediyecilik anlamında bilgi, görgü ve tecrübelerini arttırmak amacı ile gerçekleşecek gezi ile birlikte imar, şehircilik ve çevre uygulamalarının, tarih ve kültürel dokuların korunması ve yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması çalışılmalarının yerinde görülmesi hedefleniyor. 

2015 yılı içerisinde bir yurt dışı gezisi düzenlenmesini ve belediye meclis üyelerinin bu geziye katılmak üzere görevlendirilmesi oy birliği ile kabul edilmişti.

önümüzdeki, günlerde Dubai yolcusu olacak olan Bilecik belediyesi  iktidar ve muhalefet Belediye meclis Üyeleri  mecliste karşı karşıya Duba ide kol kola yorumlarını da beraberinde getirdi.

Editör: TE Bilişim