Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Seyfi Özgen ile Belediye Başkanı Selim Yağcı arasında yaşanan EDS ihalesine ilişkin tartışma Belediye Meclisi’nde soğuk rüzgarların esmesine neden oldu.

CHP Belediye Meclis üyesi Seyfi Özgen’in gündem dışı söz alarak Elektronik Denetleme Sistemleri’nin ihalesini alan şirketin Bilecik Belediyesi’ne Audi A8 marka araç aldığını ve bu aracında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nin altında saklandığını ileri sürmesi Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın sinirlenmesine sebep oldu.

“Audi A8 Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nin altında saklanıyor”

CHP grup sözcüsü Seyfi Özgen, Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya yönelttiği soruda, “yine daha önce gündeme getirdiğimiz’ Belediyeler vatandaşını tuzağa düşürür mü?’ diye bir konu başlığı. Buda Audi A8 ile ilgili. EDS’ler kuruldu ve bunun karşılığında Audi A8 alındı. EDS’ler vatandaşın canını sıktığı için mi Audi A8 aracı Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nin altında saklanıyor? Neden çıkarmıyoruz?, Neden saklıyoruz? “ifadelerine yer verdi.

“Sen iftira atıyorsun Seyfi Bey”

Bu sorunun üzerine sinirlenen ve bazen ayağa kalkarak Seyfi Özgen’e cevap verdiği görülen Başkan Yağcı, kendisine yöneltilen EDS ihalesine ilişkin şu cevapta bulundu:

“Seyfi bey bak, EDS’lerin kurulmasına ilişkin oylamada CHP grubu olarak onay vermiş bir partisiniz. Meclis tutanaklarında CHP’nin ve AK Parti’nin kabul oyu ile kabul edilmiştir. Birde bakın esas algıyı siz oluşturmak istiyorsunuz.Ya çıkartın şu Meclis tutanaklarını, Meclis tutanaklarını bir okuyalım. CHP grubu olarak oy vermediniz mi? Sen CHP grubundan değil misin? Nasıl bir şey bu? Sonra arkadaşlar bakın, şimdi her şeyin hakkı hukuku var. Biz almakla diğer şeylerle gocunan insanlar değiliz. Türkiye’ye bakın, Türkiye’deki tüm ihaleleri kontrol edin. Bozüyük’te şu anda koymak için uğraşıyor. Dolayısıyla Türkiye’de idareyi en iyi kazandıran, en verimli olan böyle bir Audi A8’lere falan hakkı satan bir belediye konumunda değiliz. Yüzde 21 ile en yüksek ihaleyi yapan bir idareyiz biz. Bu emniyetin koymuş olduğu bir denetim sistemi.Türkiye’deki tüm belediyeler buna müracaat ediyor,bunlara ilişkinde bizde o dönem içerisinde buna müracaat ettik ve CHP grubu olarakta sizinde onay verdiğiniz bir işlem yapıldı.O gün içerisinde siz o zaman partinizden bağımsız olarak düşünüyorsanız eleştirebilirsiniz, parti disiplininiz yoktur. Ona da ben karışmam.Ama ‘öküz altında buzağı’ arayacak şeylere girme. Biz faaliyetlerimizin arkasındayız. EDS sisteminin de arkasındayız, imar noktalarındaki yaptığımız her şeyinde arkasındayız ama böyle kurnazca aralara girerek kendine göre şeyler yapma.Biz o konularda rahatız.Bu halk cevabını size her zaman verdi.Zamanı gelince de yine verir. Ama sen iftira atıyorsun! Seyfi Bey hala sen bu memlekette muhtarları Bilecik Belediyesi Selim Yağcı bir defa götürmüş hala adamları dilinde dolaştırıyorsun.”

Editör: TE Bilişim