Asılan billboardlarda, MHP Belediye Meclis Üyeleri tarafından verilip, AK Partili üyeler tarafından reddedilen önergeler, şu şekilde belirtildi:

"1- 05.01.2015 tarihli belediye meclis toplantısında vermiş olduğumuz kapalı pazar yeri ile ilgili önergeye istinaden, yapılan çalışmalar, bilirkişi raporu, pazarcı esnafımızın zararlarıın karşılanması ve hukiki sürecin durumu hakkında tarafmıza bilgi verilmesi.

2-Yeni kapalı pazar yeri yapılacak mıdır? Yapılacaksa yeri neresi olacaktır?

3-Vatadaşlarımızdan gelen istekler doğrultusunda; yeni kapalı pazar yeri yapılıncaya kadar vatandaşlarımızın pazara daha kolay ulaşımının sağlanması için eski yerine tekrardan getirilmesi sağlanabilecek mi?

4- 07.07.2014 tarihli belediye meclis toplantısında vermiş olduğumuz ilçemiz tarihi evleri ve kültür varlıkları ile ilgili önergeye istinaden; 01.09.2014 tarihli Bozüyük Belediye Başkanlığı'mızca verilen cevaba ilişkin Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü ile yapılacak çalışmalar hangi aşamadadır?

5-5393 sayılı Belediye Kanununun Acil Durum Planlaması başlıklı 53. maddesi, Belediye; yangın, sanayi kazaları, deprem ve diğer doğal afetlerden korunmak veya bunların zararlarını azaltmak amacıyla beldenin özelliklerini de dikkate alarak gerekli afet ve acil durum planlarını yapar, ekip ve donanımı hazırlar denmektedir. İlçemizde deprem tedbirleri ile ilgili olarak; çalışmalar güncel olarak yapılmakta mıdır? Vatandaşlarımızın bu konuda belli periyodlarla bilinçlendirilmesi için belediyemizce çalışmalar yapılabilir mi?

6-Belediyemizce Atık Pil ve Atık Yağ toplama ile ilgili başlatılmış olan projeleri takdirle karşılıyor belediyemize teşekkür ediyoruz. Başlatılmış olan bu projelerin devamının sağlanması, vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi ve projelere katılımının artırılması için çalışmalar yapılabilir mi?"

Editör: TE Bilişim