Yıldız, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Şu günlerde ekmeğe yapılan mecburi zam nedeniyle kamuoyunda ve sosyal medyada yapılan yanlış ve haksız eleştirilere cevaptır.

Bundan bir yıl önce 200 gramlık ekmek, Ticaret Odası’nın belirlediği tarife üzerinden 1 TL’ye satılmaktaydı, fakat bir yıl içerisinde maliyetlerimiz olağanüstü artmıştır. Bu nedenle fırıncı esnafı, bağlı olduğu odalara müraacat ederek zam talebinde bulunmuştur ve ekmek zammı, geçtiğimiz cuma günü yürürlüğe girmiştir. Bilecik’te ve Türkiye genelinde ekmek zammı hangi yol izlenerek yapılır onu da anlatayım, anlatayım da boş yere ne beni suçlayın ne de çiçeği burnunda Belediye Başkanımızı...

Ekmek fiyat tarifesinin oluşturulması:Önce fırıncı esnafı bir dilekçeyle Ticaret ve Sanayi Odasına ya da Esnaflar Odasına müracat eder ve sırasıyla Ticaret Odasında şu yollar izlenir; ilgili meslek komitesi ve Ticaret Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü Belediye Esnaf Odası Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası yetkilisinden oluşan heyetin görüşleri alınır. Bu gelen görüşlere istinaden fiyat tarifesi hazırlar ve tarifeye Ticaret ve Sanayi Odasında görüşülür ve onaylanır. Tüm bu işler, Tacir ve Sanayiciler tarafından üretilen mal ve hizmetleri azami fiyat tarifelerinin düzenlenmesi hakkında yönetmelik hükümlerine göre gerçekleşir. Ticaret Bakanlığı’na onaya sunulur Bakanlık onay verdikten sonra da yeni tarife hayata geçirilir. Burada Meclis Üyesi olarak  ne benim ne de sayın Belediye Başkanımızın ekmeğe zam yapma gibi görev ya da yetkisi yoktur. Kamuoyuna duyurulur; ekmeğe yüzde elli degil, yüzde yirmi zam gelmiştir, azıcık matematiği olan bunu anlar, saygılarımla.”

Diğer yandan ekmeğe 2 yıl içerisinde gelen zamları da paylaşan Yıldız, “ Un yüzde 88, maya yüzde 90, elektrik yüzde 60, mazot yüzde 60, sigorta yüzde 50, vergi yüzde 45...Ekmek zammı yüzde 20 olacak iş mi bu, karar sizin.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim