İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantılarının 5’inci oturumunda 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanırken, geçtiğimiz Cuma günü salt çoğunluk sağlanamaması nedeniyle Meclis toplantısının ertelenmesine sebep olan Çaltı Köyü’ne yapılması planlanan ‘Ticaret Alanı’ için hazırlanan imar planı kabul edildi.

Oğuz Sertler başkanlığından İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleşen birleşimde, gündemin ilk maddesinde Beyce Köyü sınırları dahilinde yapılacak olan kadastro çevre yolu güzergahında bulunan tapuların kamulaştırma işlemlerine ilişkin tüm giderlerin Beyce Köyü Muhtarlığı tarafından karşılanması şartı ile satın alınarak kamulaştırılması konusu Komisyon’dan gelen rapora göre; CHP’li ve İYİ Partili Meclis üyelerinin çekimser oylarına karşılık MHP’li ve AK Partili üyelerin kabul oyu ile onaylandı.

Gündemin diğer bir maddesinde ise; Temel Eğitim Payı olarak ayrılan 32 bin TL’nin okulların giderlerinde kullanılmak üzere Osmaneli İlçe Özel İdaresi’ne aktarılması hususu yine CHP’li ve İYİ Partili Meclis üyelerinin red oyuna karşılık, MHP’li ve AK Partili Meclis üyelerinin onayı ile kabul edildi.

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün makine teçhizat listesinde yazılı alım yapılacağı belirtilen sıkıştırmalı çöp kamyonunun kira bedelinin belirlenmesi konusunda gündeme alınan madde yine Meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclisi 4’üncü oturumunda Nihal Arslan, Osman Varol, Necati Keser ve Ahmet Bulur tarafından İnhisar İlçesi Harmankaya Kanyonu’nda bulunan termal koyunlu hamamların ve Yenipazar Yukarı Çaylı’da bulunan Suuçtu Şelalesi’nin turizme kazandırılabilmesi için konunun yerinde inceleme yapılması amacıyla İl Genel Meclis Başkanlığı’na verilen önerge görüşüldü.

Konuya ilişkin gündeme alınan yazılı önerge görüşülmek üzere Turizm Komisyonu’na havale edildi.

Meclis toplantısının ertelenmesine sebep olmuştu

Gündemin diğer bir maddesinde ise geçtiğimiz Cuma günü salt çoğunluğun sağlanamadığı için Salı gününe ertelenmek zorunda kalınan Çaltı Köyü'ne yapılması planlanan 'Ticaret alanı' imar değişikliği talebi gündeme alındı.

Konuya ilişkin görüşülen gündem maddesi CHP’li ve MHP’li üyelerin çekimser oyuna karşılık kabul gördü.

Gündemin görüşülen son maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Pazaryeri İlçesi’nde bazı şahıslar adına kayıtlı taşınmazların eğitim alanında kalan kısımlarının şartlı bağış yapılarak bahse konu parsellerin Meslek Lisesi yapımında kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmesi oy birliği ile kabul gördü.

Diğer yandan İl Genel Meclisi’nin bir diğer toplantısının 1 Ağustos Çarşamba günü saat 11.00’de yapılacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim