‘İl Özel İdaresi’ne ait parselin içerisinden yol geçmiş ama kimsenin haberi yok’  başlığı ile verdiğimiz haber üzerine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant açıklama yaptı. Nalbant, 1995 yılında görevde olan İl Genel Meclisi kararı ile parselin karayollarına tahsis edildiğini belirtti. 

Söğüt’te Devlet hastanesi bahçesine yapılması planlanan Aile Sağlık Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Hizmet Binalarının yapılabilmesi için İl Özel İdaresi’ne ait 10 Nolu parsel Sağlık Bakanlığına tahsis edilmesi İl genel Meclisi gündemine gelmişti. 

Parsellerin bulunduğu haritada 10 Nolu parselden yol geçtiği görülmesi üzerine İl Genel Meclis üyeleri bu durumdan meclisin haberdar olmadığını ifade etmişlerdi. Ancak İl Genel Meclisinin Pazartesi günü gerçekleştirilen toplantısına İl özel İdaresi’nden Emlak ve İstimlak Müdürü Ayhan Öztürk ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yardımcısı Mehmet Akil Şahin bulunmasına rağmen konu ile ilgili herhangi bir bilgi verilmemişti. 

Bunun üzerine dün gerçekleşen İl Genel Meclisi Ocak ayı ikinci birleşim toplantısında katılan İl özel İdaresi Genel sekreteri Halis nalbant konu ile ilgili açıklama yaparak hem İl genel Meclis üyelerini hem de kamuoyunu aydınlattı. Nalbant, İl özel İdaresi’ne ait parselden yol geçirme kararının 1995 yılında aldığını ifade etti. Nalbant, konu ile ilgili “Yarın gazetesinde gördüm. Bizim arsalardan yol geçiyor idarenin haberi yok diye. 1995-96 yıllarında ben gelir memuruydum. O parseli oradan yol geçsin diye kamulaştırdık. Tabur ile Söğütsen Seramik arasında olan yolu İl özel İdaresi’nin kamulaştırma sonucunda elde edilen arazilerden geçirildi. Çevre yolunda karayollarına kamulaştırma yapamadığı yerleri biz kamulaştırdık. O zaman ki meclis kararı ile karayollarına tahsis edildi. Ama arada kalan meslek lisesi ile devlet hastanesi bizim parseller üzerine yapıldı. Türbenin etrafının korunması ve şenliklere ulaşımın daha rahat sağlanması için kamulaştırmayı o zaman ki meclis yapmıştı. Artan yerlere de kamu binaları yapıldı” dedi. 

Editör: TE Bilişim