Gamze Elmas

            Bilecik Belediyesi tarafından yaptırılan Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde artık sona gelindi.

            Bilecik için önemli bir kültür hizmeti olan bu bina 8 Kasım 2013 günü düzenlenecek olan tiyatro festivali gala gecesiyle hizmete girecek.

            Tiyatro festivali öncesinde Bilecik Belediyesi Kasım ayı Belediye Meclis toplantısını Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapacak.

            Meclis toplantısı için dün hummalı bir çalışma sergilendiği gözlenen Kültür ve Kongre Merkezi'nde sandalye, koltuk ve masa gibi eşyalar getirilerek Meclis Salonu'na yerleştirildi.


            Bilindiği gibi, Belediye Meclisi toplantıları İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapılıyordu.

            Kültür ve Kongre Merkezi'nin yapımının tamamlanması ile birlikte Kasım ayı meclis toplantısını Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapacak olan Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Meclis üyeleri bu binayı Bileciklilerin hizmetine kazandırmanın haklı gururunu da yaşayacaklar.

            Meclis toplantısının ardından ise 8 Kasım 2013 tarihinde Bileciklileri tiyatroyla buluşturmayı amaçlayan 8. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali, basın ve sanat dünyasının birçok ünlü isminin katılımıyla gerçekleşecek olan gala gecesiyle Kongre Merkezi'nde başlayacak.

            Çolpan İlhan, Ahmet Uz, Sinan Bengier ve Reha Bilgen'in Kristal Çınar Onur Ödüllerini alacağı festival açılışına, bütün Bileciklilerin davetli olduğu belirtildi.

            Bilecikli vatandaşların hizmetine girecek olan Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde başlayacak ve 15 gün sürecek olan festival kapsamında çeşitli tiyatrolar sahnelenerek vatandaşların beğenisine sunulacak.


Editör: TE Bilişim