Belediye Meclisi Haziran ayı toplantılarında inşaat yatırımcılarının daimi olarak gündeme getirdikleri otopark yönetmeliği ve buna ilişkin olan harç bedelleri görüşüldü.

Daha önce iftarda müteahhitler ile biraraya gelen Belediye Başkanı Semih Şahin’e inşaatçılar otopark bedelleri hakkında bilgilendirmede bulunmuş ve konu hakkında bir de rapor dosyası sunmuşlardı. Aradan geçen süre zarfında Belediye Meclisi'ne gelen otopark yönetmeliğine ilişkin konu görüşüldü. Buna nazaran otopark harçlarında değişiklik yapılması, bitişik nizam inşaatlardan 2 kat yerine tek kat bedeli alınması ve 3 taksit halinde ödenmesi talebi oy birliği ile İmar ve Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

“Amacımız müteahhitleri rahatlatmaktır”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, getirilen önerinin inşaat yatırımcısını rahatlatmak amacıyla yapıldığını söylerken, komisyonların bu doğrultuda en doğru şekilde karar vereceğine inandığını söyledi. Başkan Şahin, “biz sadece bu konuda taksitlendirme yaparak müteahhitlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Genel çözümler noktasında ayrı toplantılarda yaparız ama bu gündem maddesinin içeriği zaten çok sıkışık olan inşaat sektöründe yatırımcıları biraz rahatlatmak ve iş hayatını hızlandırmaktır. Bitişik nizamdan iki kat ücreti alınması her yerde aynı şekilde uygulanmamaktadır.Ücretlendirmelerde bitişik nizamda tek yapı olacağı için uygulamada yine tek ücretlendirme yapılmaktadır, bu ücretleri yarıya indirmek değildir, bizim asıl bu konuda desteğimiz ücretlendirmeleri taksitlendirmemiz” dedi.

Editör: TE Bilişim