İl Genel Meclisi eğitim komisyonu kurarak ilimiz genelindeki okullarda yaşanan sorunları belirleyecek. Ekim ayı İl Genel Meclisi toplantılarının son gününde verilen bir önerge ile, 2014- 2015 Eğitim Öğretim yılında eğitim, öğretim ve taşımalı sistemde meydana gelen aksaklıkların komisyon marifetiyle incelenmesi ve giderilmesi için gerekenlerin yapılmasına karar verildi.

Özkan: “Taşımalı eğitimde sorunlar var”

İl Genel Meclis Üyeleri; Hakan Özkan, Osman Varolu, Oğuz Sertler, Serkan Yıldırım, Ertuğrul Torun, Ahmet Bulur, Mayir Küçük, Ali Şenel, Nihal Arslan ve Necati Keser’in imzası bulunan önerge hakkında açıklama yapan Ak Partili Hakan Özkan şunları söyledi:

“Bazı köylerde taşımalı eğitimde sorunlar olduğu muhtarlarımız vasıtasıyla bize iletildi. Okullarda çocukların park ve bahçelerde oynadıkları alanlarda istimlak duvarlarının bazılarının olmadığı, toplarının oynarken yola kaçtığı ve tehlike arz ettiğini ilettiler. Aynı zamanda okullarda hijyen ve temizlik noktasında lavaboların veya tuvaletlerin temiz olmadığı iletildi. Bu amaçla bir komisyon kurarak yerinde inceleme yapılması için dilekçemizi verdik.”

Turgay Yılmaz’dan Sitem

Söz alan CHP’li Turgay Yılmaz, teklifin yerinde olduğunu belirtti ancak eğitimle ilgili bir konuda meclis üyeleri içindeki öğretmenlerin görüşlerinin alınmamasına sitem etti.  Yılmaz, “Meclisimizde 4-5 öğretmen var. Sorunları daha iyi bilen bir arkadaşın ismini yazmayı unutmuşsunuz galiba. Öğretmenlerin varlığı aklınıza mı gelmiyor?” diyerek duruma tepki gösterirken, konunun Ar-Ge ve Eğitim Komisyonlarına havale edilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Editör: TE Bilişim