Belediye Meclisi girmiş olduğu tatil sonrasında Eylül ayı olağan toplantısı gerçekleşirken bundan sonraki süreçte meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesi hususu görüşülerek karar bağlandı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında toplanan Eylül ayı Belediye Meclisinde 13 madde görüşüldü.

Görüşülen gündem maddelerinin ilki olan Belediye Meclisi toplantılarının kamera sitemi ile kayıt altına alınıp canlı olarak verilmesi hususu gündemin en dikkat çekici konusu oldu.

Her ayın ilk haftasının Pazartesi ile Perşembe günleri olmak üzere 2 kez toplanan Belediye Meclisi’nin bundan sonraki süreçlerinde kamuoyunu doğrudan ilgilendiren kısımlarının sesli ve görüntülü cihazlar ile halka canlı olarak verilmesi tüm belediye meclisi üyelerince oy birliği ile kabul gördü.

“Şeffaf ve açık olalım”

Belediye Başkanı Semih Şahin konuya ilişkin belirmiş olduğu görüşlerinde ise bu maddenin kendisi için önemli olduğunu söylerken, Belediye meclisini canlı yayın verilmesi ile kamuoyunun daha şeffaf ve açık bir şekilde bilgi edineceğini aktardı.

Editör: TE Bilişim