Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Faik Akarkarasu, gazetemize ziyaret gerçekleştirerek basının kamuyu aydınlatması noktasındaki önemine ve 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazetemiz sahibi Mehmet Özgür ve Genel Yayın Yönetmenimiz Cafer Elmas ile görüşen Milletvekili Adayı Akarkarasu; “bugün basın ve banka kuruşlarını ziyaret ediyoruz. Basın halkı bilgilendirme gibi bir kamu görevi yapmakta. Basın Kanunu günümüz şartlarında ve basının gelişim sürecine uygun düzenlemeler, çağdaş düzenlemeler içermemekte. Bunun değiştirilmesi gerekmekte. Basının daha sıkı bir şekilde korunması gerekiyor. Bu tabi temel hak ve hürriyetlerle ve özgürlük anlayışı ile ilintili. Basının kağıt girdi maliyetleri de basının yaygınlaşmasını, gelişmesini ve basının kalitesinin artması için önemli sorunlardan bir tanesi. Bu sorununda çözülmesi gerekiyor. Basın İlan Kurumu’nun yerel gazetelere vereceği destek eşit ve adil olmalı. Şu anda görebildiğimiz kadarıyla, basının ulusal çapta bir nevi tekelleşmeye doğru gitmesi, alternatif iletişim araçlarını öne çıkarttı.Bunun en önemlisi; sosyal medya. Sosyal medya neredeyse ulusal basının önüne geçmiş durumda. Buda aslında toplumun bir nefes alma arayışıdır. Yerel basında da ilimize baktığımızda yıllardan beri Bilecik’e hizmet eden bir Yarın Gazetesi var. Gerek habercilik anlayışı, gerekse basın kalitesi, gerekse habere verdiği değer. Biz bunu çok saygıdeğer buluyoruz. Bu seçim döneminde de objektif eşit haberlerinizi izlemekteyiz. 24 Haziran seçimlerine kamuoyunda gördüğünüz gibi CHP çok güçlü bir şekilde gidiyor. Bunu çok net bir şekilde görüyoruz. Sandıkların sürprizlere gebe olacağı gözüküyor. Buna herkes hazırlıklı olsun.

Burada Bilecik içinde bir şans var. Sayın Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığına aday olması bir nevi kendi hemşerimizin aday olmasıdır. Bu Bilecik için önemlidir. Sayın Muharrem İnce, Bilecik’e önemli bir mesaj verdi ve “Bende Bilecikliyim” dedi. Bence Bilecik halkı Muharrem beye Bilecikli gibi sahip çıkmalı” dedi.

“Sayın İnce ile şöyle kısaca bir anımı da anlatmak isterim”

Vekil adayı Faik Akarkarasu Muharrem İnce ile yaşadığı bir anısını da gazetemiz ile paylaşarak eskiyi yâd etti. Bilecikpor ile Yalovaspor arasında arasındaki karşılaşma için Yalova’ya gittiklerini ve Muharrem İnce’nin o dönemlerde kendilerine yaptığı bir jesti anlatan Akarkarasu anısına ilişkin şöyle konuştu.

“Rahmetli Yüksel Yıldız, o zaman Bilecikspor Kulübü’nde genel kaptandı. Bir Kurban Bayramı’ydı. Bizimde Yalovaspor ile maçımız vardı. Bende o zaman Bilecikspor Yönetim Kurulu Üyesiyim. Rahmetli Yüksel Yıldız ile beraber biz Yalova’ya kafileyi götürdük. Sayın İnce o zaman CHP Yalova il başkanıydı. Böyle bir müsabaka nedeni ile Yalova’ya geldiğimizi söyledik. Bayramın 1’inci günü rahmetli olan babası da ayağını kırmıştı. Köyde olacağını fakat İl Yönetim Kurulu Üyesi, il başkan yardımcısı mesleği de terzi olan bir beyefendi bizim kafilemizi karşılamak üzere bizi görevlendirdi. Biz Yalova stadyumuna gittik. O beyefendi bizi bekledi. Biz Yalovaspor’u da 2-0 bir güzel yendik. Bayram olması sebebiyle kafile dağılacaktı. Sayın İnce bize çocuklar kavurma yemeden gitmesin diye kafilemize maçtan sonra bir yemek verdi. Bizi öyle uğurladı.”

Editör: TE Bilişim