Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından, Bilecik’in köy ve mahallelerinde seçilen 66 muhtar mazbatalarını alarak göreve başladı.

İlk olarak Bilecik merkez’e bağlı 47 köyün muhtarı, Adliyede bulunan İlçe Seçim Kurulunda düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. Ardından, 19 mahalle muhtarı da Merkez İlçe Seçm Kurulu Başkanı Halil İbrahim Aktepe’nin elinden mazbatalarını aldı. Aktepe’den mazbatalarını alan muhtarlar, Mahalli İdareler Müdürlüğü’nde sicil kayıtlarını yaptı.


Mazbataların alınmasının ardından, Belediye Başkanı Selim Yağcı muhtarlara ve azalara Kent Ormanında öğle yemeği verdi. Yemekte konuşan Yağcı, 30 Mart seçimlerinde sorumluluk alarak bu zorlu yarıştan zaferle ayrılan muhtarları tebrik etti. Önlerindeki 5 yıllık süreçte, halkın kendilerine duyduğu güvenin gereğini yapmanın gayreti içerisinde olacaklarını belirten Yağcı, İl Belediye Başkanı olarak görev bölgelerinin merkez ilçeyle sınırlı olduğunu, ancak daha önce olduğu gibi bundan sonra da kendilerine başvuran tüm köy muhtarlarının dertlerini, eldeki imkanlar dahilinde çözmek için çalışacaklarını ifade etti.



Köylerin sorunlarının çözümü için her zaman gayret gösterdiğini söyleyen Yağcı şöyle konuştu: “Ben de bir köy çocuğuyum. Babam da bir dönem muhtarlık yaptı. Bu işin sıkıntılarının neler olduğunu bilen insanlardanız. Bilecik Belediyesi olarak, imkanlarımız el verdiği sürece her zaman yanınızdayız. Kapımız 24 saat herkese açık.”


Yağcı konuşmasının son bölümünde, yakın zaman sonra hayata geçirmeyi planladıkları Yaşayan Kent Müzesi projesi için köy muhtarlarının yardımını istedi. Önümüzdeki 5 yıllık süreyi Bilecik’in tanıtım dönemi olarak planladıklarını ifade eden Yağcı, kurulacak müzede sergilenmek üzere köylerde bulunan, karasaban, boyunduruk, düven gibi köy yaşantısına ait araç gereçlerden müzeye bağışlanmasını istedi. Müzeye bağışlanacak araçların yanında bağışlayan kişinin ismi ve istemesi durumunda resminin de koyulacağını ifade eden Yağcı,  bu eşyaların Yaşayan Kent Müzesi’nde gelecek kuşaklara ulaştırılacağını söyledi.



Yağcı birlik beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasına, “Köyümüz ve şehrimiz diye bir ayrım yok. Bilecik bir bütün olarak var. İlçelerimizi ve beldelerimizi ayrı olarak görmüyoruz. Birimizin gücü hepimizin gücü demektir. Cenab-ı Hak,  hepimize böyle güzel günlerde hizmet etmeyi nasip etsin.” sözleriyle son verdi. 




Editör: TE Bilişim