Koronavirüs ile mücadele kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü sağlık ekiplerini adeta seferber ederken tüm ilçelerin meydanlarında aşı stantları kuruldu. Bu kapsamda Bilecik il genelinde aşılama seferberliği başlatıldı.

Tüm dünyayı, ülkemizi ve ilimizi etkisi altına alan Koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama kampanyaları devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama ile ilgili birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 61.16, ikinci doz ortalaması yüzde 28.26, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 58 milyon 594 bin 137 olduğunu söylemişti.

Bu kapsamda İl Sağlık Müdürü Dr.Ferhat Damkacı ise, Bilecik’teki aşılama verilerine ilişkin son yaptığı bilgilendirmede bu zamana kadar ilimizde 164 bin 536 doz aşı yapıldığını belirtip, çift doz aşısı tamamlanan kişi sayının 50 bin 562 kişiye ulaştığını aktarmıştı.

İkinci doz aşıyı bekleyen kişi sayısının 63 bin 337, OSB ve fabrikalarda mobil aşı ekiplerinin 7 bin 54 kişiyi aşıladığını kaydeden Müdür Damkacı, hedeflenen aşılama sayısının Bilecik’te 174 bin 451 kişi olduğunu belirtmişti.

İl Sağlık Müdürlüğü aşılama kampanyasına ilişkin Bilecik Merkez Atatürk Parkı’nda Covid-19 aşılama çalışmasını devam ettirirken, diğer yandan da tüm ilçe meydanlarında, ‘aşı uygulama noktaları’ kuruldu.

Adeta Bilecik genelinde aşılama seferberliği devam ederken, ilçe meydanlarında sağlık ekipleri aşılamanın yanı sıra aşıya karşı olan vatandaşları ikna çalışması da yürütüyor.

Bilecik maviye gidiyor

Diğer yandan sağlık ekipleri vatandaşlara maske,mesafe ve hijyen kurallarını hatırlatırken, Bilecik’in Türkiye haritasında maviye dönmesine az kaldığını ve bu noktada toplum sağlığı için aşılamanın önemli olduğunun altını çizdiler.

Editör: TE Bilişim