Edebali Ortaokulu 7’inci sınıf öğrencisi Yiğit Can ARZUMAN ve Murat Hüdavendiğar Ortaokulu 8’nci sınıf Öğrencisi Mehmet Serhat AKTAŞ, İstanbul'da düzenlenen 14'üncü Matematik-Fen Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanarak, büyük bir başarıya imza attılar.

Geleneksel hale gelen Matematik-Fen Olimpiyatları'nın 14’üncüsü İstanbul Şefkat Eğitim kurumları Gaziosmanpaşa Kampüsü Anadolu Lisesi'nde düzenlendi.

İstanbul Şefkat Eğitim Kurumları tarafından 7. ve 8’inci sınıf öğrencileri arasında düzenlenen 14’üncü Matematik-Fen yarışması 24 Mart 2019 tarihinde saat 10.00'da gerçekleşti. Yarışmada, 20 matematik ile 20 fen sorusu sorulan öğrenciler 80 dakikalık zamanda cevaplamak için yarıştı. Bilecik Edebali Ortaokulu 7’inci sınıf öğrencisi Yiğit Can ARZUMAN ve Murat Hüdavendiğar Ortaokulu 8’inci sınıf Öğrencisi Mehmet Serhat AKTAŞ, bronz madalya alarak büyük bir başarıya imza attılar.

Öğrencinin Eğitim Danışmanı ve Matematik Olimpiyat Öğretmeni Ramazan YALÇIN, olimpiyatların uzun soluklu bir yarışma olduğunu ve düzenli çalışıldığı zaman başarının geleceğini belirtti.Biz 2018 yılında da bu yarışmadan bileciğe yine bronz madalya kazandırmıştık.Bu sene madalyalarımız iki tane oldu. Mehmet Serhat ile yaklaşık olarak 2 yıl ve Yiğit Can ile ise 1 yıldır düzenli olarak her hafta sonu çalıştığını belirten Olimpiyat öğretmeni Ramazan Yalçın,"Bu düzenli ve özverili çalışmanın meyvesidir. Bundan sonraki yarışmalara da hazırlanıyoruz. İnşallah Bilecik iline yine madalyalar ile döneriz.Bu uzun soluklu çalışmada her daim bana desteklerini esirgemeyen; Öğrencim Yiğit Can Arzuman’ın annesi Özlem hocama ve Babası Bahattin beye ve yine öğrencim Mehmet Serhat AKTAŞ ın babası Murat beye ve annesi Doktor Selma AKTAŞ hanıma çok teşekkür ederim. Bu başarılarından dolayı öğrencilerimin ailelerini, okuldaki öğretmenlerini ve tabiki bu hazırlık sürecinde en büyük çalışmayı gösteren öğrencilerimi tebrik ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim