Ülkemizde ilk koronavirüs vakasının ortaya çıkması sonrasında vatandaşlar, tüm Türkiye’de olduğu gibi Bilecik’te de kolonya almak için marketlere akın etti.

Televizyonlardan limon kolonyasının mikropları öldürdüğü haberini alan vatandaşlar limon kolonyası almak için marketlere yığılırken market yetkilileri kolonya çeşitlerinin ve özellikle limon kolonyasının adeta yok sattığını söyledi.

Bilecik’te kolonya satan işletme sahipleri ülkede çıkan koronavirüs hastalığından sonra kolonya satışlarında ciddi bir artış olduğunu, müşterilerin özellikle limon kolonyası tercih ettiklerini söyledi. Kolonyalara herhangi bir zam uygulaması yapmadıklarını söyleyen marketçiler, gelen müşterilerin üçer beşer şişe kolonya aldıklarını belirtti ve toptancılardan kolonya bulmakta zorluk çektiklerini vurguladı. Diğer yandan limon kolonyası haricinde diğer kolonya çeşitlerine de rağbetin bir anda arttığını söyleyen marketçiler,özellikle müşterilerin 80 derecelik ürünlere yöneldiğinin altını çizdi.

Marketlere kolonya almak için giden kimi vatandaşlar, özellikle limon kolonyası aradıklarını ve hiçbir yerde bulamadıklarını belirtirken, kimileri ise kolonyada sadece alkol derecesine önem verdiklerini ifade etti. Marketlerde limon kolonyası bulamayan bazı müşteriler ise başka marketlere yöneldikleri gözlendi.

Koronasavar müşterilerin hizmetinde

Kimi işletme sahipleri ise kasaya para ödemek için gelen müşterilere, üzerine espri mahiyetinde “korona savar” yazdıkları limon kolonyasından ikram ediyor.

Editör: TE Bilişim