Genel Başkan ve Başbakan seçim sürecine dair görüş belirten İl Başkanı Kurtulmuş, açıklamasında şunları aktardı:

“Bildiğiniz gibi milletimizin kurmuş olduğu partimiz 2001 yılından itibaren kuruluşunu tamamlayıp 2002 yılında milletimiz tarafından iktidara getirildi. Biz buna büyük yürüyüş diyoruz. Millete hizmet yolunda uzun yıllar önü açık olan bir dava diyoruz. Bu yürüyüşün yolculuğu devam ediyor. Burada bu ekibin gayretleri milletimizin desteğiyle bu yürüyüş inşallah uzun yıllar devam edecek. Partimizin kuruluşunda çok değerli genel başkanımız başbakanımız ve ekibi bulundu. Yıllarca partimize ve milletimize hizmet etti. Neticede bu süreç içerisinde bir görev değişikliği gerekli oldu. Çok değerli genel başkanımız cumhurbaşkanı olarak halk tarafından ilk defa seçildi. Bu seçim sonrası partimizde yeni bir genel başkan seçilmesi için bu ayın 27’sinde Çarşamba günü Allah nasip ederse 1. Olağanüstü Kongre ile başbakanımız seçilecek. Bununla ilgili açıklamayı da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapmış bulunmakta. Bizler de delegeler olarak çok değerli başbakan adayımız Ahmet Davutoğlu’nu inşallah seçeceğiz ve partimiz bu şekilde yoluna devam edecek.

Bizim partimizin içerisinde çok önemli olan istişare mekanizması her zaman olduğu gibi bu süreçte de çalıştı. Biz burada şunu söylüyoruz işin başından beri. Bizim partimizde siyaset anlayışı ile değil de hasbi siyaset anlayışıyla siyaset yaparız. Bu zamana kadar öyle yaptık. Bundan sonraki süreçte de öyle olacak. Bu davanın başında Ahmet’in Mehmet’in bulunmasının hiçbir önemi yok. Bu dava yüzyıllarca bu millete hizmet edecek. Biz bu anlayışla siyaset yapmaya çalışıyoruz. Kişilere odaklı ve kişisel düşünceyle makam, mevki ve çıkar için siyaset anlayışımız hiçbir zaman olmadı. Bu düşünceler partimizden kaybolmadığı sürece bu büyük yürüyüş milletimizin desteğiyle de yıllarca hatta yüzyıllarca bu millete ve memlekete bu coğrafya ve İslam alemine hizmet etmeye devam edecek.

Yeni gelen başbakanımızın da kendine yakışır biçimde başbakanlık ve genel başkanlık yapacağı noktasında her hangi bir tereddüdümüz yok. Başka partilerde kongre süreci başladığı zaman bir sürü kargaşa olur ama bizde kaos ve kargaşa olmadı. İstişareler yapıldı neticede Ahmet Davutoğlu üzerinde karar kılındı AK Parti karşısında bize de bir şeyler düşsün diye beklentisi olanlar yine beklentilerine ulaşamadılar. Hiçbir zaman için de ulaşamayacaklar. Bu tür beklenti içine girenler aslında kendi siyasetlerini ve parti yapılarını gözden geçirip o şekilde siyasete devam etseler daha iyi olur diyorum.

Geriye doğru baktığımız zaman yaptığı görevde temsil ettiği makamı dolduran bir kişi olan Ahmet Davutoğlu göreve getirildi. Bu malumun ilanı gibi oldu. Milletimizin de beklentisi bu yöndeydi. Teşkilatlarımız tarafından da ağırlıklı olarak o desteklendi ve seçildi. Yeni dönem cumhurbaşkanımıza başbakan ve genel başkanımıza milletimize hayırlı olsun diyorum. İnşallah çok daha güzel günler bizi bekliyor.”

Editör: TE Bilişim