Bilecik merkez Deresakarı Köyünde çiftçilik yapan  Mehmet Böcek(76) arazisinden geçen petrol boru hattı kullanım ücreti olan 278 Lirayı yatırmak için Maliye ile Milli Emlak arasından mekik dokumaktan bıktığını söylerken, “Şimdi adam açıyor telefonu dünyanın her ucundan her kişiyle haberleşiyor. Bu kadar mı zor yani? Vatandaş olarak bu eziyet kalksın artık. Yeter artık!” diyerek sitemlerini dile getirdi.

“BU EZİYET KALKSIN ARTIK”

Deresakarı Köyünde çiftçilik yapmakta olan Mehmet Böcek 20 dönem arazisi bulunduğunu ve buradan petrol boru hattı geçtiğini ve kulanım ücreti olarak kendisinden 278 lira bedel istendiğini belirtti. Çiftçi Böcek,paraya yatırmak için ise Maliye ile Milli Emlak arasında git gelmek yapmaktan bıktığını söyledi.Günümüz teknolojisinde işlerin daha hızlı yapılabileceğinin altını çizen çiftçi Böcek petrol boru hattı kullanım ücretini yatırmak için yaşadığı çileyi ise şu şekilde anlattı:

“İsmim Mehmet Böcek. Bilecik merkez Deresakarı Köyünde oturmaktayım.20 dönümü gecik arazimin içinden petrol boru hattı geçmektedir. Bu petrol boru hattı geçen yere kullanma payı olarak bize 278 lira falan para geldi.

‘İyi dedik biz bu yeri kullandık. Gidelim parayı yatıralım’ dedik. Maliyeye gittik dediler, ‘Biz alamayız’ peki ne yapacağız? ‘Milli Emlak’a gideceksin’ ‘Peki’ dedik. Milli Emlak ile Maliye’nin arası en aşağı 1 kilometre. Biri bir şehrin ucunda, biri şehrin bir ucunda. Gittim Milli Emlak’a dediler ki; ‘Sen bu makbuzu alacaksın ve gidip orada yatıracaksın ve yine buraya geleceksin’

Ben 76 yaşındayım. Para yatırmak önemli değil, önemli olan bu git-gel. Milli Emlak’ta bu parayı alamazlar mıydı? Şimdi adam açıyor telefonu dünyanın her ucundan her kişiyle haberleşiyor. Bu kadar mı zor yani? Vatandaş olarak bu eziyet kalksın artık. Yeter artık!”

 “TARLAYI EKMEYECEĞİM ARTIK VAZ GEÇTİM”

Gübre ve mazot fiyatlarındaki artışa da dikkat çeken çiftçi Böcek, para kazanamadığı için artık çiftçilikten de elini çekeceğini söyledi. Böcek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Sonra benim 20 dönüm tarlamın içinden sadece 700 metre kadar bir yer geçmekte. Buraya verdiğimiz para tarlayı orta yerinden böldüğü için mecburen orayı ekmek zorundayım. Bize daha önce dediler ki; ‘Siz buraya ağaç ekmeyin fakat buğday falan ekerseniz ekin, para almayacağız’ Şimdi para adeti çıkartılar. Para adeti önemli değil, biz bu parayı yatıralım yatırırız da, ama ben ne yaptım şimdi verdim dilekçeyi komple tarlayı ekmeyeceğim artık vaz geçtim. Zaten çok para kazanıyormuşuz da. Gübre, mazot fiyatı bilmem ne oldu. Buğday para yapmıyor. Biz bundan sonra böyle yavaş yavaş çiftçilikten elimizi çekeceğiz.”

Editör: TE Bilişim