Bilecik Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ile Şeyh Edebali Üniversitesi Maliye Bölümü’nün işbirliğiyle ‘Mesleki Bilgi Semineri’ düzenlendi. Seminere; SMMMO Başkanı Süleyman Kıral, meslek mensupları Hüseyin Şensoy ve Pelin Başdemir ile SMMM stajyeri Ayşenur Dumlupınar katılarak tecrübelerini öğrencilerle paylaştılar.


Şeyh Edebali Üniversitesi Konferans salonunda düzenlenen seminerin moderatörlüğünü Bilecik SMMMO Başkanı Süleyman Kıral yaptı. Açılış konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Kıral, mesleğin dününü ve bugününü anlatan kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.


İlimizin en yeni SMMM ruhsatı sahibi meslek mensubu Pelin Başdemir de yaptığı konuşmada ruhsat alma sürecinin ne denli zahmetli olduğuna vurgu yaptı. Adeta yeniden üniversite sınavına çalışmak gibi emek gerektirdiğini belirten Başdemir, öğrencilerin SMMM sınavlarına nasıl çalışmaları gerektiği konusunda yol gösterdi.


SMMM stajyeri Ayşenur Dumlupınar ise konuşmasında üniversite sonrası adayları bekleyen sınav maratonu hakkında tecrübelerini paylaştı. Baba mesleğini devam ettirdiğini söyleyen Dumlupınar, SMMM olma yolunda girilen sınavların zorluğuna dikkat çekti ve gençlere üniversitede aldıkları derslere önem vermelerini tavsiye etti.


İlimizin sınavla Mali Müşavir olmaya hak kazanan ilk meslek mensubu olan ve yıllarca Bilecik SMMMO’ya başarıyla başkanlık eden Hüseyin Şensoy ise sunumunda mesleğin bugününü ve yarınını gençlerle paylaştı. Oda başkanlığı yaptığı döneminde çok sayıda mesleki seminerler düzenlediklerini ve yoğun ilgiyle karşılandıklarını belirten Şensoy, muhasebecilik mesleğinde başarılı olabilmek için kişilerin sosyal hayatta da aktif olmaları gerektiğini söyledi.


Sunumların ardından soru cevap kısmına geçildi ve genç SMMM adayları merak ettikleri soruları konuşmacılara sorma fırsatı buldular. Seminerin sonunda Şeyh Edebali Üniversitesi İ.İ.B.F. Maliye Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Deniz Turan ve Yrd. Doç. Dr. Ali Yurdakul tarafından konuşmacılara birer anı tabağı hediye edildi. 

Editör: TE Bilişim