Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in katılmış olduğu Bilecik Arena programında TSO’nun Bilecik’e yatırım yapmadığı yönündeki yapmış olduğu eleştirilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Keskin, yapmış olduğu açıklamalarda şunları ifade etti:

“Bilecik Belediye Başkanı Sayın Semih Şahin’in geçtiğimiz günlerde katıldığı bir açık oturumda, odamız ve sanayicilerimizle ilgili yaptığı talihsiz ve maksadını aşan açıklamalar üzerine, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak kamuoyuna bir açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Odamız Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 5174 sayılı yasanın 4. Maddesinde tarifi bulunan üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmesini sağlama, men-suplarının birbiriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplini, ahlak ve tenasüdü korumak ve kanunda yazılı hizmetleri yerine getirmek amacıyla kurulmuştur.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin üretim ve ticari faaliyetlerinde önlerine çıkan zorlukların aşılması, istenilen üretim hedeflerine ulaşabilmeleri için engel teşkil eden her türlü konuda yapıcı düşüncelerimizi, görüşlerimizi ve çözüm önerilerimizi devletimizin ilgili mercileri ile paylaşmaktayız. Üyelerimizin acil çözümler bekleyen sorunlarının, taleplerinin çözüme kavuşması adına bu süreci sonuna kadar takip etmekteyiz. Bu şekilde iletmiş olduğumuz konu ve sorunların yapılan mevzuat değişiklikleri ile çözüme ulaştığını memnuniyetle görmekteyiz.

Odamız; İl merkezi dahil, Söğüt, Osmaneli, Pazaryeri, Gölpazarı, Yenipazar ve İnhisarda faaliyet gösteren yaklaşık 2500 adet sanayici tüccar üyesi bulunan, bu firmalarda istihdam edilen on binlerce çalışana hizmet veren, ilimizin en büyük sivil toplum kuruluşudur.

Odamızın kuruluş amacı ve vizyonu gereği ilimiz ve ülkemiz için yapabileceğimiz bütçemizin elverdiği ve yasal sınırlar dahilinde her türlü katkıyı sunmak için elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik ve bundan sonra da çekinmeyeceğiz.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin kalkınmasında (üretim, sanayileşme, eğitim, kültür ve turizm vb.) bugüne kadar gereken katkıyı sunduk ve bundan sonra da bu yolda üzerimize düşen sorumluluğu üstlenmekten asla geri durmayacağız.

Bu kapsamda Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak yapılan bazı hizmetleri kamuoyunu bilgilendirmek için paylaşmak istiyoruz.

1-) Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin laboratuvar binasının yapılması.

2-) Bilecik Şeyh Edebali türbesine yaşlıların ve engellilerin daha kolay ulaşabilmesi için asansör yapılmıştır.

3-) Bütçemizde yıllık belirlenen eğitim yardımları kapsamında her yıl Bilecik merkez ve altı (6) ilçemizde ihtiyaç sahibi öğrencilerimize tablet bilgisayar, kırtasiye ve giyim desteğinin sağlanması

4-) İlimizde yerel lezzetlerin ulusal ve uluslararası boyutta tanıtımını sağlayarak, yerel işletmelerin kalkınmasını sağlamak amaçlı 4 ürünümüzün coğrafi işaretini almış ve diğer ürünlerinde tescil edilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

5-) İlimizin turizm ve kültür potansiyelini arttırabilmek için her yıl Yörex fuarına maddi destek ve katılım sağlayarak ilimizin tanıtılması çalışmalarını sürdürüyoruz.

6-) Sanayimizin büyümesi için daha çok işyeri, daha çok istihdam sağlamak adına yeni kurulmakta olan 3. Organize Sanayi Bölgesinin kurulumuna iştirak ederek gerekli katkı paylarını sağlıyoruz.

7-) İlimizin su rezervlerini genişletmek, tarımda verimliliği arttırmak, sosyal alt yapı açısından zenginleştirmek adına çalışmaları tarafımızca başlatılan ve DSİ ile görüşmeleri bizzat takip edilen Kösele Deresi Gölet projesinin yapım ve inşa çalışmalarını yakından takip ediyoruz.

8-) Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde kurulan Tıp Fakültesinin öğrenci alabilmesi, bu konuda gerekli olan derslik ve laboratuvarların yapılabilmesi için üniversitemiz ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

9-) Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz ile yapılan protokol kapsamında odamızın yürütme kurulunda yer aldığı, Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin daha kaliteli eğitim verebilmesi ve daha donanımlı öğrenci yetiştirebilmesi için maddi ve manevi katkıyı sunmaya devam ediyoruz.

Bilecik Belediye Başkanı Sayın Şahin’in Arena programında bir soruya verdiği talihsiz cevapta üyemiz olan sanayicilerimizin, “Bilecik ilini kirleten, Bilecik iline gürültü yaratan ve Bilecik ilinin her şeyini sömüren kurumlar” olduğunu ifade etmiştir.

Bu açıklamaların yapıldığı Arena Programında sayın başkanın canlı yayın psikolojisiyle bu ifadeleri kullandığına inanmak istiyoruz.

Sanayicilerimiz bu talihsiz açıklamaların aksine ilimizin ve ülkemizin kalkınması adına gece gündüz deme-den çalışan, istihdam oluşturan, katma değer üreten eli öpülesi kahramanlar ve memleket sevdalıları olduklarının bilinmesini isteriz.

Bilecik Belediye Başkanı Sayın Semih Şahin tarafından kullanılan bu dil ve bu üslup, ilimizin ve ülkemizin kalkınmasının, büyümesinin ve gelişmesinin önündeki en büyük engeldir.

Atalarımız ne güzel söylemiş “Kem söz sahibine aittir”. Yine Atalarımız “Hatadan dönmek erdemdir” diye ne güzel ifade etmişlerdir.

Bu vesile ile Sayın Semih Şahin’i maksadını aşan bu talihsiz ifadelerini düzeltmeye davet ediyoruz.

Bilecik için daha yapılacak çok işimiz var. Bu azimle, bu inançla çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.”

Editör: TE Bilişim