Bilecik M Tipi Kapalı ve Açık İnfaz Kurumu’nda bulunan tutuklu ve hükümlülerin yaptıkları hediyelik eşyalar,
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonu’nda halkımızın beğenisine sunuldu. Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Baro Başkanı Halime Aynur ve çeşitli kurumların müdürlerinin katılımıyla açılışı yapılan sergide mahkumların el işi göz nuru çalışmaları satışa çıkarıldı. Ahşap tekne ve ev maketleri, kumlama tekniğiyle üzerine desen işlenmiş cam vazolar, alüminyum folyo kabartma tekniğiyle hazırlanmış tablolar ve çok sayıda el işi hediyelik eşyanın bulunduğu sergi 5 gün boyunca açık olacak. Satışa çıkarılan ürünlerden elde edilecek gelir, ürünü yapan mahkumun şahsi hesabına yatırılacak.



Sergiyi gezen Belediye Başkanı Selim Yağcı, ahşaptan yapılmış ev maketinin önüne geldiğinde cezaevi müdürüne bunun seri üretim olarak hazırlanma durumunun olup olamadığını sordu. Misafirlere hediye edilmek üzere, Bilecik’in sembollerinden olan tarihi saat kulesinin maketini yaptırmak istediklerini söyleyen Yağcı, müdürden olumlu yanıt aldı.


Sergiyle ilgili açıklama yapan Kurum Öğretmeni Ramazan Tomatır, “Kurumumuzda eğitim öğretim faaliyetleri, hükümlü ve tutukluların topluma yeniden hazırlanması, kendileri ve toplumla barışık bireyler olarak yetiştirilmesi perspektifiyle devam etmektedir. 2012-2013 eğitim öğretim döneminde 9 dönem olarak mesleki kurs açılmıştır. Alüminyum folyo kabartma kursu, mobilya dekorasyon kursu, bayanlara yönelik elişi kursu ve hobi atölyesi kurslarımıza 154 hükümlü ve tutuklu katılmış olup 59 kişi başarı belgesi almaya hak kazanmıştır.”dedi.










Editör: TE Bilişim