FETÖ davasına ilişkin emniyette aleyhte tanıklık yapan A.Y. isimli kişi mahkemede bocaladı.

Emniyetteki ifadesinde birçok kişinin ismini veren ve bu kişilerin mütevelli heyetinde olduğunu iddia eden A.Y.'nin kişilerin birçoğunu mahkemede tanıyamadığı gözlendi. Uzun yıllar önce evrak üzerinde şirket ortağı gözüken kişileri mütevelli heyeti olarak tanımlayan tanık A.Y.’ye ismini verdiği tüm sanıkları tanıyıp tanımadığı soruldu.

Sanıkların birçoğunu dahi tanıyamayan ve şifayen tanıdığını söyleyen  ve mahkemede tanıklık yapan A.Y. emniyet ifadelerinin aksine hiçbiri için kesin olarak mütevelli heyetinde yer aldıklarını bilmediğini söyledi. Bu kişilerin arasında gözaltına alınan ve adli kontrol ile serbest kalan Demokrat Parti İl Başkanı S.B, tutuklu bulunan Z.K. ve O.K'n'in de yer aldığı görüldü.

Öte yandan tanık A.Y.’nin bir partinin seçim otobüsünde şoförlük yaptığı mahkemede ortaya çıkarken,  emniyette verdiği ifade ile mahkemede verdiği ifadeler arasında çelişkiler olduğu gözlendi. Mahkeme Savcısı, tanık A.Y.'ye, mensubu olduğu partisinin tarafından mı, yoksa emniyet baskısı tarafından mı yapıldığı sorusunu dahi sordu.  Tanıklık yapan A.Y.'nin emniyette verdiği tanıklığını hiçbir sanık kabul etmedi.

Editör: TE Bilişim