Bilecik İsmetpaşa Mahallesi sakinleri, Ramazan gününde mahalleye kurulacak baz istasyonuna tepki gösterdiler. Mahalle sakinleri, mahallede zaten 2 tane baz istasyonu olduğunui birinin mahkeme kararı ile kaldırıldığını bunların sökülmesi için açtıkları davanın devam ettiğini belirtirken, isim ve yer değiştirilerek yeni baz istasyonunun kurulmasını istemediklerini söylediler.

Mahalle Muhtarı İlhami Çınar, baz istasyonu kurulduktan sonra mahallesinde hastalıkların arttığını bir çok kişinin kansere yakalandığını ve mahallelerinde baz istasyonu istemediklerini söyledi.

Mahalle sakinlerinden Sami Erçin adındaki bir vatandaş, 2 ay önce açık kalp ameliyatı olduğunu hastalığına baz istasyonun sebep olabileceğini düşündüğünü belirterek, “mahallede baz istasyonuna çok yakın 1000 çocuğun okuduğu okul var. Evini baz istasyonuna veren kişi de kanser hastası oldu sonra oğluna devretti. Belki şimdi o da pişman ama iş işten geçti. Mahalleli bu baz istasyonlarını istemiyor şehir dışına götürsünler” dedi.

Burhan Avcı adındaki vatandaş ise kooperatif olarak 500 tane imza topladıklarını Valiliğe müracaat ettiklerini ve durumu yargıya taşıdıklarını belirterek, dava devam ederken şirketin yeniden baz istasyonu kurmaya geldiğini söyledi.

Olay yerine gelen polis ekipleri mahalle sakinlerini  yatıştırırken mahalleli Savcılığa giderek durumu Cumhuriyet Savcılığı’na ilettiler.

Mahallede gergin bekleyiş sürerken mahalleli baz istasyonu kurdurmamak için sonuna kadar direneceklerini söyledi.
Editör: TE Bilişim