Bozüyük İlçesi, Muratdere Köyü mevkiine Muratdere Madencilik San. Ve Tic.A. Ş.tarafından yapılması planlanan ‘Bakır molibden madeni açık ocak kapasite artışı flotasyon tesisi ve atık depolama tesisi’ projesini il genel meclisi üyeleri yerinde inceleyecek.

Muratdere Köy Muhtarı İsmail Kurt ve Murat Dere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Barış Kahraman’ında hazır bulunduğu İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantılarının 2. Bileşiminde Muratdere Köyü’ne yapılması planlanan maden ocağı gündeme geldi. Kamuoyunda oldukça fazla tepki çeken ve bölge halkı tarafından da 72 bin ağacın yok olacağı nedeniyle itirazlara konu olan maden ocağı için İl Genel Meclis üyeleri harekete geçti.Konunun doğa ve ağaç olması sebebiyle hassas davranan tüm meclis üyelerinin gerçekleştirilen toplantıda birlik-beraberlik içinde hareket ettiği gözlenirken,meclis başkanı Oğuz Sertler meclis üyelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

İl Genel Meclisi üçüncü bileşiminden önce Bozüyük’e gidecek olan meclis üyeleri Muratdere Köyü bölgesinde incelemelerde bulunacak. Ardından öğleden sonra gerçekleştirilmesi planlanan meclis toplantısında tartışmaya açılacak olan konunun Cuma gününe kadar karara bağlanması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim