Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret Tosun, yeni tip koronavirüs tedbirleri ile ilgili toplanan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunun amatör futbolla ilgili aldığı kararları açıkladı.

ASKF Başkanı Tosun’un yayınladığı, TFF Yönetim Kurulunun aldığı kararlara göre, Bölgesel Amatör Lig müsabakaları statüde belirtilen haliyle oynanmaya devam edileceği bildirilirken, bu müsabakalar seyircisiz olarak oynanacak olup, tribünlere kesinlikle seyirci alınmayacağı ve her iki takımın en fazla 15 yönetici ile 18’e yazılmayan 5 yedek futbolcusu tribünlere alınmayacağı belirtildi.

Alınan diğer bir kararda, illerde büyükler kategorisinde yerel olarak oynanan Süper Amatör, 1. ve 2. Amatör ligler ile 19 1. ve U19 2. Amatör ligler oynanmaya devam edecek olup bu müsabakalar seyircisiz oynanacağını ve bu müsabakalara kaç yönetici gireceği Futbol İl Temsilcilikleri tarafından belirlenecek.

Karara göre, TFF U17, U16, U15, U14, U13, U12 ve U11 kategorilerinde altyapı liglerinin tamamında yerel müsabakalar oynanmayacak.

Nusret Tosun’un yayınladığı TFF Yönetim Kurulu kararınca 4U19, U17, U16, U15 ve U14 kategorilerinde Türkiye Şampiyonaları bu sezon yapılmayacak olup deplasmanlı olarak oynanacak olan U14 ve U13 Altyapı Gelişim ligleri bu sezon oynanmayacak.

ASKF Başkanı Nusret Tosun, TFF Yönetim Kurulunun anatör futbol ile ilgili almış olduğu kararların 14 Mart tarihinden itibaren geçerli olacağını belirtti.

Editör: TE Bilişim