Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir, Bozüyük’ü demiryolu yük taşımacılığının sayılı merkezlerinden biri haline getirecek Lojistik Merkez projesi hakkında yazılı açıklamada bulundu. Eldemir, projenin toplam bedelinin 23 Milyon lira olduğunu ve kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından 1,5 yıl içinde sanayicilerin hizmetine sunulmasının hedeflendiğini söyledi. Partisinin 2023 hedefleri doğrultusunda kararlılıkla mücadele ettiğini belirten Eldemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ak Parti kadroları olarak cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılı hedeflerine yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu kapsamda sanayi ve tarım potansiyeli yüksek olan İlimizin  altyapısını geliştirme noktasında da mücadelemizi kararlılıkla sürdürmekteyiz.

T.C. Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü’nce Bozüyük Organize Sanayi bölgemize yapılacak olan ve 23.298.000 TL bedelle ihalesi tamamlanan fakat kamulaştırmadan kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle çalışmalarına bir türlü başlanamayan Bozüyük Lojistik Merkezi’yle ilgili 01.06.2015 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile projenin gerçekleşeği arazinin Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nce acele kamulaştırılması kararı alınarak, 24.06.2015 tarih ve 29396 sayılı resmi gazete’de yayınlanmıştır.

İhaleden sonra revize, boykesit ve enkesit çalışmaları bitirilen projenin, kamulaştırma çalışmalarının da tamamlanmasının ardından 1,5 yıl içinde sanayicilerimizin hizmetine sunulması hedeflenmektedir.

Bozüyük Organize Sanayi Bölgemizin cazibesini arttıracak ve gelişimine büyük katkı sağlayacak olan bu projenin gerçekleşmesi için katkı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Sayın Başbakanımız Ahmet DAVUTOĞLU’NA ve tüm bakanlarımıza teşekkür eder, projenin Bozüyük’te faaliyet gösteren sanayicilerimize ve tüm hemşerilerime şimdiden hayırlı uğurlu olmasını dilerim.”

Editör: TE Bilişim