Hasan Güner

Lodos nedeniyle ilde bulunan birçok ağaç kökünden söküldü. Bazı araçlar, kırılan dallar ve yıkılan ağaçlar sebebiyle hasar gördü.

Şehrin çeşitli noktalarında bulunan çöp konteynırları devrilirken, balkon ve çatılarda bulunan çanak antenler çevreye savruldu. Yolcu durakları, reklam panoları ve tabelalar da zarar gördü.

Cumhuriyet Mahallesi Türk Telekom binasının çatısı uçtu. Uçan parçalar bazı araçlara zarar verirken, Cumhuriyet Caddesi’nin de kapanmasına neden oldu. Ayrıca çok sayıda çatı, etkili lodostan nasibini aldı. Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bulunan bir apartmanın çatısı, apartmanın yanında devam eden inşaatta kullanılan iş makinasının üzerine yıkıldı.

Merkeze bağlı Ahmetpınar Köyü’nde bulunan bir elektrik direği, etkili lodos nedeniyle yamuldu ve köyde enerji kesintisine sebep oldu. Ali Soycan’a ait, içerisinde 210 küçükbaş, 8 büyükbaş hayvan bulunan barınağın çatısı uçtu. Hayvanlar, olay yerine gelen AFAD ve Jandarma ekipleri tarafından tahliye edildi.

Olayı anlatan Soycan, “Saat 7.00’da hayvanları sağmak için kalktık. Kalktığımızda hiçbir şey yoktu. İçeri girdik, kahvaltı yapalım derken bir patırtı koptu. Hayvanlar kaldı burada. Elektrik direkleri üzerine çöktü. Bir elektrik kaçağı olsa Allah korusun bütün hayvan telef olacak. AFAD ve Jandarma geldi. Bir şeyler düşünülüyor hayvanları aktaralım diye. Gördüğümüz kadarıyla yaralanan hayvanımız çok çok şükür.” dedi.


Editör: TE Bilişim